The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Karperpokken?

5 Posts
5 Users
0 Reactions
3,415 Views
RhettTol
(@rhetttol)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Een van mijn karpers (40cm) heeft een vleeskleurige bloemkoolachtige wrat op de overgang van lichaam naar staartvin. Het begon na de winter, maar nu wordt het niet meer groter. Bij de rest van de vissen is niets te ontdekken.
Ik heb een foto bijgevoegd.
Pas op, als het nodig is ga ik met de vis naar een dierenarts, of naar de leverancier. De reden waarom ik dit hier vraag is dat ik de karper en de rest van de karpers niet wil stresseren met vangen en vervoer. Het zou me dan geruststellen als het een karperpok is. Bij twijfel kan ik de vis altijd nog afzonderen/behandelen/vervoeren.
Bijvoorbaat hartelijk dank.
Rhett Tol

Bijgevoegde bestanden


   
Quote
Tom
 Tom
(@tom)
Active Member
Joined: 22 years ago
Posts: 6
 

Ik zit met hetzelfde probleem.
Heb al verschillende site's afgezocht.Maar er is blijkbaar niets aan te doen.Mijn koi heeft dit probleem nu al ong. een jaar.Hij heeft er blijkbaar geen last van.En het gaat ook niet over op de andere koi's.

Tom


   
ReplyQuote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

Als het karperpokken zijn kan dit wel overgaan op uw andere koi.
Karperpokken is een virus, de vis sterft er niet van maar kan er wel vervormingen aan overhouden


   
ReplyQuote
Wahdagie
(@wahdagie)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 199
 

Ziet er niet echt als vispokken/karperpokken uit.

http://www.kara-inci.nl/huid_&_vinnen.htm
"Gladde, grijze of roze aangroeisels aan huid en vinnen (lijkt vaak op gesmolten was).
Extreme aanwassen kunnen de kleur van omringende weefsel aannemen."

http://www.kara-inci.nl/vispokken.htm

Groet, Arthur.


   
ReplyQuote
4848anonymous
(@Eric B.)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 1
 

Dit zijn geen vispokken of kaperpokken. Volgens wat ik uit de foto kan maken is het een tumor, maar of het nu kwaadaardig is of niet, dat zou een weefsel onderzoek moeten uit maken. Als de koi er geen last van heeft, en het wordt niet snel groter zou ik er niets aan doen. Wordt het snel groter, moet het weggesneden worden, daar is geen andere oplossing voor als het een tumor is. Nu is een tumor een zwaar wordt hoor, maar men omschrijft het nu één maal zo, dus denk nu niet onmiddellijk het ergste . Het is niet besmettelijk voor andere vissen, voor zover ik weet.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.