The Pond Library

Vraag en Antwoord

Jeuk, maar geen aan...
 
Notifications
Clear all
Jeuk, maar geen aanwijsbare reden.

2 Posts
2 Users
0 Likes
2,295 Views
BMWtje
(@bmwtje)
Estimable Member
Joined: 19 years ago
Posts: 122
Topic starter  

Mijn vissen schuren (flitsen) bijna allemaal. Ik heb alles onderzocht, waterwaarden Nitriet, nitraat, GH, KH, PH. alles in orde. GH en KH lagen wat aan de ondergrens. Heb nu de GH verhoogt naar 10 Ga komende week ook de KH iets omhoog halen. PH is 8. Dus water is goed. Ik heb van 4 vissen een afstrijkje genomen (op verschillende dagen), Niets te zien. Geen parasieten of andere levende organismen.

Ik vertrouwde het niet en heb een collega die zeer goed thuis is op Koi gebied, er eens naar laten kijken. Weer waterwaarden gemeten weer een afstrijkje genomen.

Niets, niets, niets!!!:confused:

Heeft iemand van jullie dit ook al eens meegemaakt, of weet iemand waarom de vissen schuren??
Ik zou het graag willen weten.
De vissen zijn verder gezond, zwemmen, eten, hebben geen zichtbare aandoeningen.

Alvast bedankt.

BMWtje


   
Quote
Gis
 Gis
(@gis)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 52
 

vissen kunnen ook inwendig met parazieten zitten als je soms op het water van die doorschijnde koot vind kan je verhelpen met Lernex van Colombo


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.