The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Infectie ?

 

(@garden)
Active Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 15
Topic starter  

Beste vijverliefhebbers,

Ik zit met een hardnekkig probleem. Al maandenlang raak ik met regelmaat vissen kwijt door 1 of andere ziekte waar ik niet achter kan komen. Ik heb een vijver van circa 900 liter met pomp+filter en beplanting waar ongeveer 25 kleine vissen in rond zwemmen. Het is een mix van goudvissen, schubunkins en goudwindes. Het vijver is niet overbevolkt, ook het water heb ik bij een speciaalzaak laten testen, daar was ook niets bijzonders mee. Maar toch raakt er weer eens 1 ziek en sterft. Soms lijkt het even goed te gaan, maar uiteindelijk slaat die irritante infectie weer toe. Toevallig zag ik gisteren nog een goudvis door het dolle heen gaan; plotseling schiet het beest weg, schuurt zich tegen kiezels en steen en rolt om z'n as. Ik zag zijn ziel al drijven dus.

Wat kan ik het beste doen? Waarschijnlijk is het 1 of ander parasiet, maar welke? Nu heb ik gezien dat er ook medicijnen zijn die breed ingezet kunnen worden bij dit soort problemen. Maar er zijn er zo veel. Weet iemand welke goed is? En wat het ongeveer moet kosten? Alvast bedankt voor jullie advies.


   
Citeren
(@cobuus)
Trusted Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 91
 

Ik zou niet gelijk met medicijnen beginnen, je moet de oorzaak weten.
Ik zou een vis die zich verdacht gedraagt vangen en bij een speciaalzaak is een afstrijkje laten maken zodat je gericht kan behandelen


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.