The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Het voeren van goudwindes

 

(@tenhoorn)
New Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Ik heb in de vijver ongeveer 12 goudwindes zwemmen. Verder bevat de vijver enkele waterlelies en waterpest en nog wat kleinere waterplanten.
Ik heb een probleem met het voeren van de vissen:
Als ik het voer in het water gooi komen de vissen er meteen op af maar maken bij het eten ontzettend veel kabaal in het water. Er ontstaan dan zulke grote golven dat het voer over een groot deel van de vijver wordt gespreid en tussen de planten terechtkomt. De vissen kunnen of durven daar dan niet tussen te gaan zwemmen zodat het voer blijft liggen.
Ik heb al diverse voerringen geprobeerd, grote en kleine, zware en lichte en ook zelfgemaakte. Maar steeds ontstaan er golven bij het voeren waardoor het voer tussen de planten terechtkomt.
Wie weet een oplossing????????????????????????

Vriendelijke groeten,
Jan ten Hoorn


   
Citeren
(@alain-vn)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 69
 

minder voer tegelijktijd smijten is de enige oplossing, of zo'n ring waarin je voedsel samenhoudt maar of je windes dat zo leuk gaan vinden weet ik niet.
Goudwindes eten zoals hun genetisch ingebakken is, eten zo snel mogelijk nemen en dan wegduiken. En dat maakt golven en opspattend water.
Daarom ook dat windes nooit samengezet worden met koi's.

Alain


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.