The Pond Library

Vraag en Antwoord

HELP! me vis is zie...
 
Notifications
Clear all
HELP! me vis is ziek

5 Posts
4 Users
0 Likes
4,528 Views
kristelll
(@kristelll)
New Member
Joined: 16 years ago
Posts: 3
Topic starter  

hello !
ik ben op zoek naar iemand die veel van vissen weet.:cool:
Ik heb een vijver, met goudvissen en die gekleude goudvissen met lange staart(schukunbin schubinkun whatever:confused:). Ze doen het goed zal ik maar zeggen:p, ze maken veel babyvisjes en die groeien netjes op. Er zit zelfs een kikker en een slak in de vijver... 😀
Een jaar / twee jaar geleden kreeg de grootste vis (best een joekel) gele/witte knobbels op zn lijf.. die is nu dood boven komen drijven na de winter :(..ik dacht dat het van ouderdom kwam aangezien dat beest al meer dan 10 jaar oud was .. nu begint een andere het ook te krijgen een hele leuke met en misvormde vliegtuigstaart! Hij zwemt normaal en eet normaal .. en het is gewoon een vis ( i know) maar ik zou graag weten of er wat aan te doen valt :confused:.. en offet beestje nog te redden is of dat het al te laat is...
dus ik ben in de weer geweest met t schepnet en heb even een foto gemaakt van het slachtoffer...:p
dus please ??!! kan iemand me helpe.. want ik vind het zo sneu als ze een voor een het loodje leggen..

Groetjes kristel

Bijgevoegde bestanden


   
Quote
daloudo
(@daloudo)
Eminent Member
Joined: 17 years ago
Posts: 38
 

ik zou je aanraden om eens je vijverwater te laten onderzoeken op parasieten,en als je kan neem een vis mee om deze te tonen als er zo'n vijverzaak in de buurt is.dit zker doen om je ganse vijver niet te besmetten.
zaterdag ben ik ook met een europese koi naar de vijverzaak in de buurt geweest ,hij had flonzige brokjes op zijn rug.eerst hebben ze wateronderozek gedaan geen parasieten te vinden,dan slijm onderzocht van de huid van de vis geen parasieten,oorzaak was ontstoken schubben,vis is behandeld en stelt het momenteel heel goed.
sterkte!!


   
ReplyQuote
kristelll
(@kristelll)
New Member
Joined: 16 years ago
Posts: 3
Topic starter  

dankjewel voor je reactie!! 😀
hmm ik had altijd het idee dat als een vis ziek was het ook doodging eigenlijk....dus dat ze wel beter kunnen worden... net as jou koi...wist ik niet..
straks bestaat er nog een vissendokter..:p.. en weet ik dat ook niet..

ik ga het iig proberen.. 😛
ik ga ook een filtersysteem kopen :P..
hahah dit klinkt vast heel stom, voor de pondlovers, maar die hadden we nog niet...
het begon als een recreatie vijver.. ma na een verbouwing is het een flink deel uitgaan maken van de tuin en is het best groot .. dus jah :P.. beetje bij beetje komt er wat bij!..
hahah even terzijde...:rolleyes: ( om een excuus te geven voor de filterloze vijver )

Trouwens he, kan een koikarper bij goudvissen ? of eet ie ze dan op?...

groetjes


   
ReplyQuote
Gis
 Gis
(@gis)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 52
 

er bestaat een vis dokter maar meest gaan alleen de mensen met dure vissen er naar toe en ja je kan koi bij de goudvissen steken maar als je koi wilt gaan houden moet je wel een groot filter hebben
Grtz Gis


   
ReplyQuote
KoentjeKoi
(@koentjekoi)
Active Member
Joined: 16 years ago
Posts: 11
 

Een van de bekenste visdokters is Maarten Lammers, je moet maar eens kijken bij google, dan kan je wel wat meer gegevens over hem en zijn praktijk kunnen vinden.

Als ik je verhaal hoor, is het inderdaad aan te raden om je water eens te controleren. Niet alleen op parasieten e.a., maar ook de waterwaarde's (KH, GH, PH, e.a.). Als de waterwaarde's goed zijn, kan het een hoop problemen voorkomen.
Ik raad je aan om een simpel watertestsetje aan te schaffen, waarmee je 1 keer per week (bijvoorbeeld) je waterwaarde's van je vijver testen. Bij veel vijver en/of tuincentra kun je je vijverwater ook laten testen, gewoon wat water meenemen.
Mocht er een waarde dan niet juist zijn, dan kunnen ze je helpen om het weer te herstellen.

Ik neem zelf sinds dat ik een vijver heb, dat is nu reeds 11 á 12 jaar geleden, regelmatig mijn vijverwaarde's

Voorkomen is beter dan genezen.

Je kunt rustig 1 Koi bij je goudvissen zetten, ik zou er maximaal 3 in doen. Het kan geen kwaad, ze kunne goed samen. Houd er wel rekening mee, dat Koi wat harder groeien dan je goudvissen, en daarom wat meer eten (ze hebben bijna altijd honger). Mocht je inderdaad besluiten om (meerdere) Koi te gaan houden, dan zou ik je toch aanraden om een aparte vijver aan te leggen, c.q. laten leggen.

Laat je bij de aanschaf van een filter goed voorlichten. Er zijn veel soorten filters in de verkoop, zowel voorin de vijver als er buiten. Je hebt biologische filters, mechanische filters, etc etc. Bij een goede vijver en/of tuincentra zullen ze je goed kunnen helpen.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.