The Pond Library

Vraag en Antwoord

Gesteelde Klokdiert...
 
Gesteelde Klokdiertjes

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Reactions
1,784 Bekeken
Rocky
(@rocky)
Lid
Deelgenomen: 23 jaar geleden
Berichten: 31
Topic starter  

Sinds kort heb ik bij enkele van mijn koi's een piepklein knobbeltje met een klein draatje aan de buitenkant opgemerkt.
Ik ben dan hiermee naar de handelaar geweest en deze zij mij dat dit hoogst waarschijnlijk een klein wondje was. maar net omdat ik dit vaststel aan verschillende koi's twijfel ik hieraan. Omdat mijn handelaar op zeker woiu spelen heeft hij mij velda liskuur meegegeven. Mijn vraag is nu of gesteelde klokdiertjes bestreden kunnen worden met velda luiskuur. Op de verpakking vind ik op het eerste zicht niets terug.

Alvast bedankt
Rocky


   
Citeren
FredW
(@fredw)
Lid
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 22
 

Hoi Rocky,

Ik heb ook een Koi met een soort bultje/knobbel en ben hiermee naar een nabije kweker gegaan.

Deze vertelde mij dat het een soort pokken is en dat wanneer het water warmer wordt dit vanzelf overgaat. We wachten het dus maar af.

Wellicht is dit hetzelfde bij jou.

Groet,

Fred


   
BeantwoordenCiteren
3246anonymous
(@Eric B.)
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 1
 

Als om een knobbeltje gaat, dat een beetje doorzichtig is en verder niets anders aan hangt, gaat het inderdaad over pokken.
Maar wat Rocky beschrijft is enigszins anders; hij schrijft dat er een draadje aan hangt. Dus kan het hier om een soort kreeftachtige gaan, meer bepaalt ankerkreeftjes.
Daarom is het belangrijk dat Rocky duidelijk kijkt en omschrijft of dat draadje aan die knobbel hang, ja of neen.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.