The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Geluid/stroming

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,116 Bekeken
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 276
Topic starter  

Het viel me de afgelopen maand(en) op dat sommige vissen maar vooral mijn grootste koi (kohaku) zich veel rustiger gedroegen en minder aten. Ook was de rugvin van deze koi ineens altijd plat en voorheen niet.

Aangezien de laatste wijziging een luchtpomp was die 24/7 aan stond heb ik deze eens lang uitgeschakeld en nu na een kleine week is de rugvin weer omhoog en is de koi weer gelijk aanwezig zodra ik aan kom lopen om te voeren.

Nu zijn er twee zaken wat dit volgens mij kan veroorzaken. Namelijk het geluid omdat het meeste luchtpomp geluid door de slangen lijkt te gaan en dus eindigt in het water. De andere oorzaak kan de stroming zijn die door het opstijgende lucht gemaakt wordt. De koi ging ook vaak ergens liggen waar de minste stroming was.

Herkent iemand één van deze zaken of kunnen er nog andere problemen zijn?

Nu is dit gelukkig niet echt belangrijk meer aangezien de luchtpomp verplaatst gaat worden zodra ik eindelijk eens aan een nieuwe plantenfilter begin. Ik ga dan namelijk de lucht toedienen in m'n filterbak en in de plantenfilter en niet meer in de vijver zelf. Ik zou natuurlijk wel graag alsnog de oorzaak achterhalen om van te leren.


   
Citeren
(@cobuus)
Trusted Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 91
 

Hallo Waterbeest

Elke verandering in de vijver kan stress veroorzaken en dus ander gedrag.
Dus het zou best wel eens de reden kunnen zijn geweest

Gr Cobuus


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.