The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Flubenol 5%

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
3,749 Bekeken
CvE
 CvE
(@cve)
Eminent Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 25
Topic starter  

Ik heb nog een vraagje over Flubenol.
Laatst deden een paar koi's vreemd (meermaals springen, schuren op de bodem) en een Koi-vriend gaf me een tip om flubenol te gebruiken. Dus ging ik naar de apotheker en kreeg een pot van 600gr mee. Ik heb deze toegediend, volgens voorschriften terug gevonden op internet,en goed resultaat geen van hen doet nog gekke sprongen of geschuur op de bodem.
:confused:Maar mag ik Flubenol ook preventief gebruiken of is dit nadelig voor de vissen?:confused:

Grtz CvE


   
Citeren
helma
(@helma)
Eminent Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 22
 

Het preventief gebruik van medicijnen is altijd fout. En wel omdat men zonder een afstrijk vooraf, nooit weet met welke parasiet men van doen heeft. En men dus ook simpelweg een middel toe kan voegen dat geheel niet werkt tegen de bewuste parasiet. Dit zou dan een aanslag zijn op de gezondheid van je dieren zonder enig nut.

Stap 1, test altijd eerst je water.
Stap 2, Maak zelf een afstrijk, of laat een afstrijk maken.
Stap 3, na gedegen onderzoek vooraf, pas gericht gaan behandelen.

Mvg Helma


   
BeantwoordenCiteren
CvE
 CvE
(@cve)
Eminent Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 25
Topic starter  

Thx Helma,
Dit is natuurlijk de juiste procedure. Stap 1-2-3
Gtrz CvE


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.