The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
flitsende windes

6 Berichten
4 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,507 Bekeken
 cita
(@cita)
Trusted Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 56
Topic starter  

Hey vijverliefhebbers,

Mijn windes willen zich schuren of flitsen soms,op het eerste zicht zie ik geen parrasieten of niets abnormaals.Wel heb enkele weken geleden karperpokken vastgesteld
maar deze zijn aan het verdwijnen en de vissen zijn nog actief.
Kan dit echt wijzen op parrasieten of kan er een andere oorzaak zijn?

Grtz cita


   
Citeren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 730
 

Indien je het niet vertrouwd zou ik toch een afstrijkje laten maken. Een vis die zich eens schuurt, zou ik me geen zorgen om maken, maar als er meerdere zijn, dan zou ik wel even testen.
Heb je de waterwaarden ook getest???

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
(@padde)
Reputable Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 358
 

Laat zoals Hokie zegt eerst een afstrijkje maken als je het niet vertrouwd, gooi nooit meteen wat in het water, vooral windes kunnen vrij slecht tegen medicijnen. Laat je dus ook goed adviseren door een specialist.

grtz


   
BeantwoordenCiteren
 cita
(@cita)
Trusted Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 56
Topic starter  

Bedankt,ga toch eens een uitstrijkje laten nemen.Heb juist witte stipjes opgemerkt en dat sta me niet aan.

Grtz cita.


   
BeantwoordenCiteren
(@proosje)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 249
 

Hoi,

Het belangrijktse is dat je waterwaarden goed zijn, ik zou eerst deze nakijken of laten nakijken door je dealer. Desnoods ook een uitstrijkje meenemen.
Een winde heeft behoefte aan zuurstofrijk water, zorg in iedergeval dat je in je vijverwater veel beweging hebt om zuurstof in je water te krijgen. Dit kan via filter en extra zuurstofpomp, maar ook door beekloop of een fontein, als je maar beweging in je water hebt.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiteren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 730
 

Is idd belangrijk om je water te testen, alleen ga ik er al automatisch vanuit dat een vijverliefhebber die problemen denkt te hebben dit als eerste doet.
Meet in ieder geval ook de ammoniakwaarde.

Hokie


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.