The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Dode Shiro Utsuri

5 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,734 Bekeken
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 337
Topic starter  

ik heb afgelopen donderdag me Utsuri uit de vijver kunnen halen, dood 🙁 .
Ze is net niet een jaar oud geworden.
Ze was de afgelopen tijd wel wat afwezig, zwom steeds alleen maar at nog wel mee met de rest. Er waren geen rare dingen te zien, geen dikke buik, uitgezette schubben of uitpuilende ogen, niet toen ze nog leefde en ook niet toen ze dood was. ze zag er gewoon niet ziek uit en zo gedroeg ze dan ook niet
het enigste rare is dat ze steeds alleen zwom. De rest ziet er ook gezond uit en hun gedrag is onveranderd, steeds bij elkaar en goed etend.

Weet iemand wat er dan aan de hand was ??? . ik vind het gewoon erg dat ik niet weet wat er dan was ???


   
Citeren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 276
 

Wat jammer, weet zelf ondertussen hoe vervelend het is om een koi onverwacht te verliezen 🙁

Toen ik nog veel goudvissen had in de vijver heb ik dit wel eens gehad met ineens een dode jonge goudvis. Ook geen enkel teken van ziekte of andere kenmerken voor de oorzaak. Alle andere vissen hadden nergens last van en daarna zijn er ook geen anderen ziek geworden of overleden. Je kan gewoon net pech hebben dat de vis overlijdt aan een aandoening die vanaf de geboorte al aanwezig is. Ik zou dus nog geen zorgen maken maar wel goed alles in de gaten houden maar jou kennende hoef ik dat niet te vertellen :rolleyes:


   
BeantwoordenCiteren
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 337
Topic starter  

dat klopt 🙂 , ik hou de rest goed in de gaten.
ik maak me nog geen zorgen, vindt het alleen erg dat ik niet weet waaraan ze is overleden. maar tja, binnenkort eens kijken voor een nieuw vissie, denk dat het een ginrin chagoi gaat worden maar dat zien we dan wel weer


   
BeantwoordenCiteren
(@padde)
Reputable Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 358
 

Wat naar dat je 1 van je vissen hebt verloren! Sterkte met het verlies!
De volgende keer kan je als een vis zich afzondert toch het best een afstrijkje (laten) maken. Dit is normaal gesproken geen goed teken. Blijf inderdaad de rest goed in de gaten houden.

Ik hoop dat alles goed komt/blijft!

Grtz.


   
BeantwoordenCiteren
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 337
Topic starter  

thanks Padde.

tot nu toe doe de rest nog normaal ( gelukkig ) en ze eten nog erg goed en blijven nog steeds bij elkaar.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.