The Pond Library

Vraag en Antwoord

Zoetwatermosselen e...
 
Notifications
Clear all
Zoetwatermosselen en vijvergranulat als bodem?

3 Posts
2 Users
0 Reactions
2,677 Views
Lutz
 Lutz
(@lutz)
Eminent Member
Joined: 14 years ago
Posts: 25
Topic starter  

Mijn vijver bestaat uit een neopreen bak en ik heb een dun laagje vijvergranulaat als bodem erin liggen. Er zijn ook ooit 5 levende mosselen erin gegaan, maar bij 1 m diepte zijn ze niet te zien. Ze zijn in april van dit jaar ingegaan.

Hoe kom ik erachter of ze nog leven? Laatste week heb ik per ongeluk eentje met de algen eruit getrokken, daar waren de schelpen dicht en ik heb de mossel weer in laten vallen...


   
Quote
Patsnake
(@patsnake)
Reputable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 291
 

mijn vijver is 160 cm diep en toch zie ik de bodem, waarom bij jou dan niet als ik vragen mag ?
een mossel leeft van plankton en algen als ik goed gegoogled heb dus aangezien je verteld dat je er algen eruit hebt gehaald zullen ze nog wel leven.

wat voor mossel-soort is het en waar heb je ze vandaan ?


   
ReplyQuote
Lutz
 Lutz
(@lutz)
Eminent Member
Joined: 14 years ago
Posts: 25
Topic starter  

Ik heb 5 mosselen gekocht voor zoetwater in de visafdeling van het tuincentrum.
De bodem zie ik niet door reflecties. Het water is glashelder.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.