The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Zoetwatermosselen en vijvergranulat als bodem?

 

Lutz
 Lutz
(@lutz)
Eminent Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 25
Topic starter  

Mijn vijver bestaat uit een neopreen bak en ik heb een dun laagje vijvergranulaat als bodem erin liggen. Er zijn ook ooit 5 levende mosselen erin gegaan, maar bij 1 m diepte zijn ze niet te zien. Ze zijn in april van dit jaar ingegaan.

Hoe kom ik erachter of ze nog leven? Laatste week heb ik per ongeluk eentje met de algen eruit getrokken, daar waren de schelpen dicht en ik heb de mossel weer in laten vallen...


   
Citeren
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 293
 

mijn vijver is 160 cm diep en toch zie ik de bodem, waarom bij jou dan niet als ik vragen mag ?
een mossel leeft van plankton en algen als ik goed gegoogled heb dus aangezien je verteld dat je er algen eruit hebt gehaald zullen ze nog wel leven.

wat voor mossel-soort is het en waar heb je ze vandaan ?


   
BeantwoordenCiteren
Lutz
 Lutz
(@lutz)
Eminent Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 25
Topic starter  

Ik heb 5 mosselen gekocht voor zoetwater in de visafdeling van het tuincentrum.
De bodem zie ik niet door reflecties. Het water is glashelder.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.