The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Vissen zitten diep

4 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,676 Bekeken
Roofingburner
(@roofingburner)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 58
Topic starter  

Nou zoals de titel al zegt zitten mijn vissen (goudwindes en goudvissen) haast op de bodem van de vijver. Het water is glashelder zodat ze goed zichtbaar zijn. Ze hangen daar maar een beetje, zit weinig actie in. Heb wel jonge visjes die net zijn geboren. Deze kleine sprietjes zwemmen wel bovenin. Hoe kan het dat de vissen zo laag zwemmen? Komt het door het te heldere water zodat ze angstig zijn opgemerkt te worden door een reiger? Hoe kan ik het verhelpen? Ik vind het niet zo gezellig als ze zo laag zitten. Ook eten ze helemaal niet. Alvast bedankt voor het meedenken.

groet R.


   
Citeren
padde
(@padde)
Reputable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 358
 

Hallo,

Zijn er verder nog vreemde dingen te zien aan je vissen? bijvoorbeeld het verdere gedrag o.i.d.? Het is voor mij in ieder geval onbekend, hier is het water ook helder en de vissen komen altijd als ik naar de vijver loop naar boven om te bedelen om eten. Als je het voer erin gooit en weg loopt, word er dan wel van gegeten?

Grtz.


   
BeantwoordenCiteren
waterbeest
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 276
 

Het enige wat ik kan bedenken is dat er misschien een reiger of kat al (meerdere keren) op bezoek is geweest? Dan kan de schrik er bij de vissen even goed in zitten. Dit zou echter redelijk snel weer over moeten gaan.

Is het water altijd goed helder of dit jaar voor het eerst? Eventueel zou je wat veilige/schaduw plekken kunnen creëren, daar zullen de vissen eerder naar boven komen. Bij mij liggen ze vaak te rusten onder een bruggetje of nu onder de lelie bladeren.

Als het water helder is betekend dit nog niet dat het water goed is, de waterwaardes zijn ook goed?


   
BeantwoordenCiteren
Roofingburner
(@roofingburner)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 58
Topic starter  

De waterwaardes zijn inderdaad prima. Daar ligt het niet aan. Heel soms zie je ze spelen in de waterloop van het moeras, maar meestal liggen ze op de bodem te dobberen. Misschien zitten er te weinig vissen in? Het is een vijver van 1500 liter en er zitten maar een stuk of 5 vissen in. Voorheen had ik ook een Zonnebaars die voor leven in de brouwerij zorgde, maar die is helaas deze winter overleden. Heb gisteren al een stuk van de uitloop afgezaagd zodat deze niet meer in het midden van de vijver terecht komt. Ik zal vanmiddag eens een foto maken en die plaatsen. Misschien zegt dat meer.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.