The Pond Library

Vraag en Antwoord

vissen zijn nu aan ...
 
Notifications
Clear all
vissen zijn nu aan het paaien.... kan dit?

3 Posts
3 Users
0 Reactions
3,522 Views
poeken
(@poeken)
Trusted Member
Joined: 18 years ago
Posts: 86
Topic starter  

we hebben vorige vrijdag al onze vissen (21 koikarpers) uit de vijver gehaald en in een groot zwembad gezet, met vijverwater natuurlijk gevuld natuurlijk, omdat we onze vijver aan het vergroten waren.
Maandagmorgen werden wij heel vroeg gewekt door gespetter en gespat in dat zwembad, wij direct uit bed, want we dachten dat er een reiger aan het vissen was.
er was echter geen reiger te zien, maar de vissen waren volop aan het paaien geslagen, was precies een race.
maandagavond konden de vissen terug in de vijver, na het grootste deel van het vijverwater terug te hebben gepompt, en de rest bijgevuld te hebben met leidingwater.
nu zijn ze al sinds gisteravond terug volop aan het paaien. is dit normaal? Ik dacht dat vissen zich voortplanten in het voorjaar, ergens in mei of zo, maar het is nu eing jullie, heeft iemand hier ervaring mee? en hoe lang duurt het voor er eitjes worden afgelegd?
wat moeten we verder doen?

groetjes

poeken


   
Quote
JaccoH
(@jaccoh)
Eminent Member
Joined: 16 years ago
Posts: 46
 

Ik ben het wel eens tegengekomen in het wild tijdens het vissen. Dat karperachtigen lief waren in juli ergens. Volgens mij heeft dat met de watertemp te maken. Dat het water later op temp. kwam.
Maar ik durf het niet eerlijk te zeggen.


   
ReplyQuote
Jacob83
(@jacob83)
Trusted Member
Joined: 16 years ago
Posts: 66
 

ze paaien volgens mij vanaf een graad of 17 a 18...je hebt toch wel de eitjes eruit geschept en in een bakje gedaan ?

Dan heb je babykoitjes 😀


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.