The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Steurs

 

(@wardj)
Active Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 5
Topic starter  

Hallo iedereen,
sinds kort heb ik er een nieuwe vijverbewoner bij: een Sterlet Steur (ong. 30cm)
onze vijver bedraagt: 12,5m/5m (het diepste punt bedraagt 1m60, hier zit onze steur altijd rondjes te maken rond de ingang van de pomp) +een klein moerasje (maar hier komen alleen de kleine visjes soms).
We hebben ook geen reiger want we hebben een mechelse herder die buiten slaapt en de wacht houd.

Ik heb een beetje opzoek werk gedaan, en de meeste mensen raden niet aan om een steur te houden :O

Maar ik zou graag nog een steur bij willen.

*Is dit verstandig, zo ja welke soort (ik dacht misschien aan een Diamantsteur)
*Tips bij het verzorgen van mijn steur ( ik heb al zinkend voer en ik lijkt toch dat mijn Sterlet goed eet)
*Ik heb ook ge hoort dat een Diamantsteur tot 5m! kan worden! (is dit mogelijk in een vijver en gaat hij dan niet te groot worden/ hoe oud word zo'n steur)?

grtjs WardJ


   
Citeren
(@wardj)
Active Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 5
Topic starter  

vergeten te vermelden: in mijn vijver zitten 4 kois(ongv.20cm), 9windes (ongv. 15-20cm), ong. 12 goudvoorn's (1overleefden van gekochten en een tiental voorn's die zelf gekweekt zijn),een heleboel zonnebaarsen (die ook eigen kweek zijn), 1 goudzeelt(15cm) en 1 Sterlet Steur (ongv. 30cm)

grtjs WardJ


   
BeantwoordenCiteren
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 293
 

een steur groeit gewoon door, ongeacht de grootte van de vijver. de leeftijd moet je even googlen, dat weet ik niet.
Als je speciaal steur voer hebt, laat dit niet eten door de andere vissen, dit is niet goed voor ze en zeker niet voor de koi.
Zonnebaarsen fokken als idioten en worden ook terretorium-gek dus kunnen tzt de andere vissen lastig vallen, let daar aub op. ( en zet overtollige vissen NOOIT uit in de natuur, daar worden zonnebaarzen een plaag )
Of het verstandig is om een steur te hebben daar zijn de meningen over verdeeld ( ik heb er zelf 1 zwemmen en het blijft er maar bij 1. Dit om alle ruimte aan deze ene steur te bieden en de andere vissen )

Hoe lang heb je de sterlet nu ?


   
BeantwoordenCiteren
(@wardj)
Active Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 5
Topic starter  

bedankt Patsnake voor je reactie

Ik heb mijn steur nog niet lang: bijna 1week. Maar we hebben een redelijk grote vijver en mijn sterlet steur zwemt altij eenzaam rond in het midden van de vijver

gtrjs ward


   
BeantwoordenCiteren
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 293
 

Een steur zwemt altijd alleen, het zijn geen gezelschap- vissen zoals koi en windes


   
BeantwoordenCiteren
(@ythbosbooom)
New Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 1
 

Hallo, vandaag wilde ik een steur bij Groenrijk kopen en toen moest ik mij eerst registreren!?! Dit was ivm een nieuwe wetgeving, waarmee zij konden aantonen dat ze niet ilegaal aan de steur waren gekomen enz....Dit zou al ruim een jaar moeten!
Ik wilde dit niet en toen kon ik geen steur kopen?!? Hebben jullie dit ook meegemaakt?


   
BeantwoordenCiteren
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 293
 

ik heb het niet meegemaakt maar mijn steur heb ik al langer dan een jaar.
Je kunt waarschijnlijk met wat googlen erachter komen of het idd zo is maar het zou best kunnen aangezien de steur bedreigd wordt vanwege het kaviaar


   
BeantwoordenCiteren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
 

Ik heb dit inderdaad ook meegemaakt, stond al bij de kassa af te rekenen toen ze precies hetzelfde vertelden. Ik vind het opzich een goede zaak, maar jouw naam bewijst natuurlijk niks over de herkomst dus wat willen ze er precies mee..?


   
BeantwoordenCiteren
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 293
 

ik heb het wel meegemaakt met mijn slangen. Dit registreren is voor als ze controle doen dat ze dan weten wie er een steur heeft en dat jij deze steur legaal hebt gekocht. Doet de winkel dit niet, dan riskeren ze een flinke boete of erger...
Mocht jij ooit je steur willen verkopen dan moet je dit ook weer doorgeven aan de hand van de papieren die je erbij krijgt ( als het goed is hoor ). Dit was iig bij de slangen


   
BeantwoordenCiteren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
 

Ik neem even de gelegenheidom in dit topic om zelf ook een vraag te stellen over steur houden in de vijver. Aangezien mijn vijver binnenkort echt een koi vijver wordt, dus geen planten en andere zaken meer aanwezig zijn zit ik er toch weer aan te denken om een steur aan te schaffen. Ik twijfel echter over twee punten, is 17,5m3 (6,6x2,2x1,2) zwemruimte voldoende voor een of twee steuren en hoe te voeren aangezien er een bodemdrain komt die als het goed werkt het zinkende voer misschien wel te snel weg zuigt?

Toen ik eens een steur kocht met registratie kreeg ik er geen papieren bij, dus puur registratie bij de winkel zelf. Ik moet helaas toegeven dat mijn vijver van toen niet volledig geschikt was voor een steur, deze is toen een keer vast komen te zitten en overleden 🙁 Dat zou na mijn verbouwing dus niet meer kunnen gebeuren. Ik vraag me nu af als ik weer een steur koop of ze navragen hoe het met mijn vorige steur is.


   
BeantwoordenCiteren
(@jacobs)
Trusted Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 66
 

Ik zou nog even nadenken over een steur en ik zou hier sowieso geen 2 steuren in plaatsen. Ik vind 6.6m beetje aan de krappe kant. Het zou in het begin wel gaan, met een steur van 40cm. Maar naarmate hij groter wordt zal de ruimte toch te klein worden. Denk eraan dat een steur minimaal 10x zijn lengte rechtdoor moet kunnen zwemmen. Ik zou hier sowieso geen 2 steuren in plaatsen.

Gr.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.