Sinds een paar weken heb ik twee kleine diamantsteurtjes in mijn vijver. Graag zou ik willen weten of er speciale sites zijn voor de steur, zoals je wordt bedolven met Koi sites. Ik wil meer over ze te weten komen.
Kijk hier eens in de artikels, mijn steur artikelen zijn de uitgebreidste die er geschreven zijn
Beste Renate, eerst kopen en je dan eens afvragen wat je in huis hebt gehaald? Ik wil je niet beledigen, maar dat vind ik vrij stom. Zonder de juiste voorzieningen halen ze de herfst niet eens. Lees Hugo zijn artikels maar eens door en je bent al een stuk wijzer.
Bovenstaande reply is dus van mij, Jeany. Hoezo unregistered?
Alle artikels over steuren zijn gegroepeerd in het dossier "Steuren"op deze site
Zoek in dit berichtenbord ook naar steur. Er is in het verleden al heel wat gepraat over deze vis. Zoeken naar steur levert je berichten op.
Jeany, als klant ging ik ervan uit dat de informatie die ik van de speciaalzaak kreeg juist was. Uit de artikelen echter heb ik begrepen dat de informatie van dergelijke speciaalzaken over het algemeen alleen vermeldt dat de vis goed bestand is tegen ziekten. De zaak waar ik was berichtte wel uitgebreid over voer en dergelijke. Op mijn vraag hoe groot een dergelijke vis kan worden kreeg ik het antwoord dat de grootte altijd in overeenstemming blijft met de grootte van de vijver. Een uitermate gemakkelijke vis, is mij verteld. Verder geen woord over de kwetsbaarheid van de vissen die eigenlijk te klein zijn voor de verkoop. Geen woord over de mogelijkheid tot doodhongeren en het dus noodzakelijke met de hand voeren.
Ik vind het jammer dat je niet op het advies af kunt gaan van de specialisten in deze. Dan kan mij inderdaad onzorgvuldigheid verweten worden, maar dat vind ik eigenlijk wel erg kort door de bocht.
Je snapt dat ik opkeek van de artikelen en heb besloten de vissen niet te behouden. Ze zouden het bij mij inderdaad niet overleven. Aan Hugo heb ik via e-mail adressen gevraagd waar ik terecht kan met deze steurtjes. Ik heb nog geen antwoord gehad, dus wellicht heb jij of een andere lezer advies?
Beste Renate,
persoonlijk hou ik me niet echt bezig met vijvers, maar ik heb in het algemeen ook al ondervonden dat je zogenaamde speciaalzaken niet altijd 100 % kunt betrouwen. Men kijkt spijtig genoeg altijd naar zijn eigen zak en verkoop 🙁
Vandaar dat we ook dit subjectieve berichtenbord hebben. Hier kun je altijd je vragen, antwoorden en ervaringen kwijt van jezelf en andere mensen. Hierdoor moet ik zeggen dat je ervaringen alsmaar sterker worden.
Als je in de toekomst nog eens iets wil aanschaffen, post een vraagje of doorzoek het berichtenbord en dan heb je al een veel beter zicht dankzij de ervaringen van de anderen !
Ik hoop dat dit je helpt !
mvg,
Bjorn
Wat te geloven van de info van deze visverkoper?
"Dit is de echte Sterlet. Met 60 cm. is hij volwassen, daardoor is hij de aangewezen Steur voor de kleinere vijver...."
http://www.spieringsvis.nl/steur.html#Sterlet
Ik heb hen meer dan een week geleden gevraagd of het om een speciale soort Sterlets (eigen kweek) ging die niet groter dan 60 cm werden, maar tot op heden geen reactie. Voor zover ik last worden Sterlets normaal 120cm, dus ben ik alvast extra sceptisch...
graag jullie reactie.
Mijn steurtjes van 20 cm zouden klein genoeg blijven voor mijn vijver. Het gaat om diamantsteur'tjes', alias de Russische Steur die 5 meter lang en 500 kilo zwaar kan worden. Dan kan de grootte van de vijver misschien de grootte van de vis bepalen, gezond is het niet. Ze hebben zout water nodig en dat zit ook niet in de vijver.
Ik ga de dierenbescherming op de hoogte stellen van mijn geval. Misschien doen ze er iets mee.
PS: Wie weet een betrouwbare kweker die mijn vissen over kan nemen?????
Renate, ik moet je gelijk geven wat betreft de voorlichting in ''speciaalzaken'', die is over het algemeen gewoon slecht. Nu je ze toch éénmaal in je vijver hebt probeer ze dan ook in leven te houden. Uiteraard is dit vrij voorbarig gezegd van mij omdat ik geen flauw idee heb van de grootte van je vijver, visbestand, wel/geen filter, zuurstof of UV aanwezig. Je zou bijvoorbeeld een gedeelte kunnen afzetten en obstakelvrij maken. Een gedeelte met een vlakke bodem in de schaduw waar alleen de beide steuren in leven. Voer ze niet te diep zodat je goed kan zien of ze ook daadwerkelijk eten. Gezien de grootte van je steuren neem een korrel met een kleine diameter, bijvoorbeeld het huismerk van de Welkoop of het voer van Velda. Het is een prachtige vis zoals je weet en het proberen waard. Niet te veel schrikken van de artikels die je gelezen hebt want met een goede zorg hou je ze echt wel in leven zonder dat je ze uit de hand moet voeren. Zelf houd ik meerdere soorten waaronder de Stellatus(Zilversteur) en neem van mij aan dat dat geen gemakkelijke is om te houden.
C Ya,
Jeany
P.S. Maandag ben ik weer online want ik heb gisteravond blikseminslag gehad 🙁
Ik ben ook eerst een gaan steur kopen en dan pas verdere informatie zoeken. Bij mij hebben ze in het tuincentrum helemaal niets verteld over hoe een steur te houden. Suf van mij hoor maar ik dacht echt dat je ze net zo kan houden als een goudvis ofzo. Je gaat er toch niet van uit als die beestjes zo massaal verkocht worden dat ze zo moeilijk te houden zijn. Ik ga morgen ook metteen de artikelen over steuren van Hugo aan de verkoper overhandigen.
Wat moet ik doen om mijn steur tam te krijgen en deze uit mijn hand te laten eten?
Herm:
>Wat te geloven van de info van deze visverkoper?
>"Dit is de echte Sterlet. Met 60 cm. is hij volwassen, daardoor is hij de >aangewezen Steur voor de kleinere vijver...."
Er is een verschil tussen volwassen en uitgegroeid. De sterlet zal zo rond de 70 cm volwassen (=geslachtsrijp) zijn, echter uitgegroeid is een sterlet inderdaad pas tegen de 120 cm.
Renate:
>Dan kan de grootte van de vijver misschien de grootte van de vis bepalen,
Dit is een fabeltje dat helaas nog steeds de ronde doet.
>Ik ga de dierenbescherming op de hoogte stellen van mijn geval. Misschien >doen ze er iets mee.
Dat is een goed idee, al is de Dierenbescherming wel op de hoogte hoor ze hebben ook al eens een onderzoek gedaan naar de steur als siervis.