The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Steur gevonden

 

(@jojanneke)
New Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Moet je eens horen;
Gister avond kijk ik uit mijn huiskamer raam, zie ik iets heel raars in de tuin liggen, ik hard roepen naar mijn vriend 'schatje er ligt een raar beest in de tuin' Ik heel voorzichtig (lees 'bangig') ernaar toe. Nou raad eens wat daar op de grond lag; een diamantsteur!!!!
Echt waar, een of andere vogel is dit kostbare hapje vast verloren onderweg!!
het beestje bloedde een beetje maar ik zag zijn kieuw nog bewegen en heb het gered. Hij zwemt nu in mijn badkuip!!!
Help!!!!
Ik vind het zo'n mooi beest, ik zou er zelfs een vijver voor aan gaan leggen, maar als mijn vondeling 5 meter lang gaat worden??
Enige tips voor mij??????
Gr. jojanneke


   
Citeren
(@koidream)
Reputable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 269
 

Twee mogelijkheden.
Of je legt een vijver aan, of je geeft hem weg aan iemand die er kan voor zorgen. Maar in je bad kan je hem echt niet houden hoor :p
Hoe groot is deze diamantsteur?
Zorg voor genoeg vers water en zuurstof zolang je hem in bad zitten hebt...


   
BeantwoordenCiteren
(@jojanneke)
New Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Charles, mijn steurtje is tegen de 30 cm, maar volgens mij groeit hij met de dag. Ik heb tot nu toe elke dag (k'heb hem dus net 3 dagen) het water voor een groot deel ververst. De steur eet nu al uit mijn hand een pier. De eerste dag vrat hij er zo 10 op (niet van die dikke pieren hoor!)
Ik laat de kraan de halve dag met een heel klein straatje lopen (zorgt dit dan voor voldoende zuurstof?)
Of kan ik er beter wat waterplanten voor de zuurstof in zetten voor de tijd dat hij in het bad zit?

Ik hoop dat je weer antwoord want voor dit soort situaties staan geen vragen en antwoorden op dit forum. Ik ben het met je eens ik ga dit beestje snel een goed huis geven.

TRouwens vandaag meelworden in het water gedaan 2. Hij heeft ze nog niet aangeraakt.
De pieren die ik er vandaag in had gegooid waren ook niet echt in trek, maar wat wil je als je de dag ervoor 10 van die beesten weg eet............

Gr. jo


   
BeantwoordenCiteren
(@richardjansen)
Estimable Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 135
 

Hoi, als je van plan bent om hem langer te houden zou ik effe naar 't tuincentrum gaan en gewoon steurvoedsel halen... Gewoon huismerk ofzo, is maar iets van 3 euro.

Geef gewoon effe op dit forum aan waar je woont en dan zal er best wel iemand zijn die in de buurt woont en/of die steur will hebben of misschien kopen...

Maar zorg wel dat er gewoon koel water in de badkuip zit heh 🙂

Misschien dat je iets van een luchtpompje of aquariumfiltertje in huis hebt of dat een kennis dit heeft. Je moet namelijk, voor voldoende zuurstof in het water, zorgen dat het water continu in beweging is.

Let wel op zodra de steur vreemd gedrag gaat vertonen want een steur is zeer gevoelig.

Succes


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.