The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Sterke/zwakke koi-varieteiten

 

 Herm
(@herm)
Estimable Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 136
Topic starter  

Hallo maar weer,

ik las dat koi, door het dusdanig kweken en uitselecteren van varieteiten, aan weerstand tegen ziekte, koude etc. heeft moeten inboeten tegenover de 'oer'-karpers. Zeker recente koi-varieteiten zouden ontvankelijker zijn voor ziektes. Zelfs goudkarpers bijvoorbeeld lijken een pak robuster dan japanse koi. Nu stel ik me de vraag: zou je kunnen louter uit de oudere koi-varieteiten vissen aankopen en zo de kans op ziektes verminderen? En zo ja, welke koi zouden dan in aanmerking komen (buiten de magoi): chagoi, kohaku, yamabuki en orenji ogon,...?


   
Citeren
Boeykens Edwig
(@boeykens-edwig)
Reputable Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 260
 

Buiten diegene die je opnoemde zijn er nog Oshiba Shigure en alle éénkleurige koi.

Met vriendelijke groeten,
Edwig


   
BeantwoordenCiteren
Boeykens Edwig
(@boeykens-edwig)
Reputable Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 260
 

Was ik nog vergeten. Kohaku hoort niet in het lijstje thuis.

M.v.g.
Ed


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.