The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
schuwe koi's en hongerende steur

 

(@marini)
Active Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 6
Topic starter  

beste koi-liefhebbers,
Mijn met liefde en zorg behandelde koi's,worden maar niet handtam.
Vanalles geprobeerd,maar telkens bij het voeren moet ik mij afzonderen ,anders komen ze niet eten en dit is met het oog op het controleren van de koi's geen gemakkellijke taak.
zelfs met helder water,maar op een diepte van 1.20 m zie je niet echt veel.
Dus wie kan mij hiervoor raad brengen.
Ivm met m'n albino-steur,die geraakt maar niet aan zijn eten,
reden: de koi's zijn hem te vlug af.
Ik probeer de koi's eerst te voederen en daarna de steur,maar de steur blijft op zijn honger zitten.
Ik probeer nu het steur-eten via een buisje ,direct naar de grond te brengen terwijl ik de koi's voeder,maar ook zonder resultaat....
Mocht er iemand mij kunnen verder helpen met deze vragen,dan zit hier achter de pc weer een gelukkig mens
mvg


   
Citeren
 mic
(@mic)
Estimable Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 186
 

Hallo provinciegenoot ,

Wat de koi betreft , geef ze maar eens veertien dagen geen eten . Dan zullen ze zo wel uit je hand komen eten . Ik heb het ook gedaan met de mijne en nu komen ze zo naar me toe .

Over die steurs zou ik me niet te veel zorgen maken . Ik heb er twee en geef ze bijna nooit te eten . Ze vinden genoeg voedsel op de bodem . Als ik ze al eens voeder , dan geef ik de koi's eten aan de ene kant van de vijver en als ze goed en wel aan het eten zijn dan gooi ik steurvoer aan de andere kant ( een plaats waar de steurs veel zitten) .

Groeten Mic


   
BeantwoordenCiteren
(@renson)
Active Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 18
 

opgepast, het zou de eerste steur niet zijn die sterft door ondervoeding. In een goed gefilterde koi-vijver vindt je vaak maar weinig voedsel op de bodem, en zomaar je bodem vol gaan strooien is nu ook niet de juiste manier van doen.Ik hou mijn koi-schepnet in het water terwijl de steur eet; hij stoort zich er niet aan terwijl mijn koi's op een afstand blijven.
Succes!
Olivier


   
BeantwoordenCiteren
(@marini)
Active Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 6
Topic starter  

Inderdaad geachte Olivier, is het moeilijk om in de koi-vijver de steur zijn eten maar langs 1 kant te deponeren,de vijvervloer is inderdaad proper,zodat de koi's direct in die richting gaan om het steur-eten te verorberen.
Als u mijn eerste vraag herleest,denk ik niet dat de schuwe koi's daar baat zullen mee hebben om telkens met het schepnet in de vijver te zitten.
Toch bedank ik de jullie, die op m'n vraag hebben gereageerd.
mvg


   
BeantwoordenCiteren
(@rocky)
Eminent Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 31
 

Hey,

Het is nu misschien niet de meest praktische oplossing maar toch,
wat ik ondervonden heb is dat de koi's verschrikkelijk snel weten waar ze het voedsel kunnen vinden en er dusdanig ook vliegensvlug bij zijn. Hierdoor smijt ik een klein beetje steurvoeder op de plaats waar de meeste koi's zitten. Hier vliegen ze als vliegen op en dan heb ik tustig de tijd om mijn steur te voederen en dit werkt vrij goed moet ik zeggen, mijn steur kan zijn portie zonder veel moeite opeten.

Alvast veel geluk


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.