The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
sarassa wil niet kleuren

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,880 Bekeken
(@proosje)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 249
Topic starter  

Hoi allen,

In mijn wintervijver heb ik 5 koi, enkel vissen uit een vreemde vijver en mijn jongen van 2009. Ik merk sinds enige tijd dat een sarassa, nu 12 à15 cm niet van kleur wil veranderen. "Hij" heeft extra lange borstvinnen en een lange waaier(komeet)staar. De kleur is nog altijd zijn schutkleur van een kleine vis, nl. Heel lichtgroen tot goudbruin. Persoonlijk vind ik het zo een prachtige vis die in het voorjaar op de vijver gaat. Heeft iemand al ervaring met het niet of laat kleuren van vissen ? Ik weet ook dat bij koi de kleuren en patronen kunnen veranderen tijdens de groeijaren.
Alvast bedankt.

Grtzs Patrick


   
Citeren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 730
 

Moi Patrick,

komt idd veel voor, en niet alleen bij koi, maar ook bij andere vissen. De goudvis is ook zo. Van de 100 bij een broed zal er altijd een gedeelte niet oranje ( of wit) worden. Toch blijven het goudvissen. Bij de koi idem dito, ook hier zullen niet alle jongen gekleurd worden. Deze worden dan ook altijd verwijderd.
Maar indien jij zelf vindt dat de vis mooi is, laat hem dan lekker zwemmen.

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
(@proosje)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 249
Topic starter  

Hoi,

Na 2 jaar eindelijk gekleurd, hij is volledig rood geworden, zonder één spoortje wit. Als ik de mogelijk heb om (hem) in vol ornaat te tonen, zal ik het zeker niet laten.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.