The Pond Library

Vraag en Antwoord

poliepen in de filt...
 
Notifications
Clear all
poliepen in de filter

2 Posts
2 Users
0 Reactions
1,611 Views
natasja
(@natasja)
New Member
Joined: 20 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Toen ik onlangs eens in de filter keek, zag ik dat er op die mousse en aan de zijkant er een heleboel poliepen groeiden. Nu is mijn vraag of ik die filter nog moet uitkuisen of dat ik die poliepjes mag laten zitten.
Oook vroeg ik me af hoe die in mijn vijver geraakt zijn, eerder heb ik die nog nooit opgemerkt.
Alvast bedankt voor de reacties.


   
Quote
tekenaar
(@tekenaar)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 128
 

natasja wrote: Toen ik onlangs eens in de filter keek, zag ik dat er op die mousse en aan de zijkant er een heleboel poliepen groeiden. Nu is mijn vraag of ik die filter nog moet uitkuisen of dat ik die poliepjes mag laten zitten.
Oook vroeg ik me af hoe die in mijn vijver geraakt zijn, eerder heb ik die nog nooit opgemerkt.
Alvast bedankt voor de reacties.

Hydra's of zoetwaterpoliepen eten o.a. watervlooien en ander klein spul. Ze kunnen via vijverwater (transportwater met vis!), waterplanten en dergelijke in een vijver komen. Ze kunnen net geboren visjes vangen. Als je geen kweekplannen hebt kan je ze rustig laten zitten, verder doen ze namelijk geen kwaad.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.