The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Nieuwe vijver in aanmaak. Vis vragen

 

(@plonsje)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 57
Topic starter  

Hoi,

We zijn de huidige vijver aan het uitbreiden met een kleinere vijver (ongeveer 1000 l) die overloopt in de oude vijver. Maar nu is mijn vraag of deze vijver groot genoeg is voor twee steurtjes en welk formaat en welke soort raden jullie mij aan. De oude vijver is zo'n 1800 l, maar heeft redelijk wat waterplanten. vandaar dat we de steurs in de nieuwe vijver willen zetten, die enkel een waterlellie zal bevatten.

Nog andere tips voor de aanleg zijn ook welkom.


   
Citeren
 DNNS
(@dnns)
Honorable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 583
 

Hoi Plonsje,

ik denk dat ik je enorm moet teleurstellen... Als de vijver tien keer groter was in volume, dan was het nog te overwegen, maar 1000 liter is echt te klein om steuren te houden.

Het zal uitlopen op een teleurstelling, voor u maar ook voor de steuren... Een steur is niet de makkelijkste en heeft bovendien veel ruimte nodig.

Ik raad je aan om een alternatief te bedenken. En ook daar is veel plezier aan te beleven.

Gr, Dennis.


   
BeantwoordenCiteren
 mic
(@mic)
Estimable Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 186
 

de steur kan tot 1 meter lang worden , dus ik kan je ook alleen maar teleurstellen . Ik kan je alleen maar goudvissen , sarasa's , shubunkins , windes , ed. aanraden in dergelijke vijver .


   
BeantwoordenCiteren
(@koidream)
Reputable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 269
 

En om je helemaal te overtuigen. Maak iets leuks van je waterpartij, niet iets waar jij en je steur spijt van krijgen.
Niet doen is de boodschap.


   
BeantwoordenCiteren
(@plonsje)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 57
Topic starter  

Ik dacht echter aan de kleinere exemplaren van steur. dus deze van een 20 cm. als ze dan te groot worden voor in de kleine vijver dacht ik op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen voor deze vissen. Zijn steurs van 20 cm geen optie??? Grotere vijver is onmogelijk. zou wel willen, maar moet rekening houden met ouders :).


   
BeantwoordenCiteren
(@koidream)
Reputable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 269
 

Steuren kleiner dan 30 cm worden nog steeds babysteuren genoemd en hebben een zeer specifieke verzorging nodig. Zo moeten ze een tiental keer per dag gevoerd worden,dagelijks water verversen, zeer veel zuurstof, enz...
De overlevingskans van deze kleine steuren is door al deze eisen zeer klein.
Steuren vanaf 40 cm hebben een vrij grote overlevingskans, maar deze passen dan weer niet in jou vijver. Soms moeten er keuzes gemaakt worden in het leven, nietwaar.


   
BeantwoordenCiteren
(@richardjansen)
Estimable Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 135
 

Houdt het op deze 'formule':

50 cm per 1000 L water.

😉


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.