The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
mijn vissen verstoppen zich!!

 

(@buddy)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

hallo,

ik heb voor 2 week terug een reiger bij de vijver gehad en die heeft mijn hele vijver leeg gegeten behalve mijn zonne baars. mijn koi's waren vij tam als ik met mijn handen tikte op de rand dan kwamen ze bij me maar die koi's zijn er niet meer. nu heb ik nieuwe koi's gekocht 5 koi's en een steur maar de vissen laten zich niet zien, ze verstoppen zich tussen de planten en komen er niet weg ook niet als ik ze wil voeren dus eten doen ze ook niet. nou is mijn vraag of iemand weet waar dit aan ligt????

vr gr
kevin


   
Citeren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Moi,

Indien je nieuwe koi hebt gekocht, misschien ook nog bij aparte dealers, moeten ze eerst wennen aan de omgeving en water. Elke vijver heeft andere waterwaarden, vooral als je ze bij een dealer gekocht hebt. Deze zitten namelijk vaak onder dak.
Ook het jaargetijde speelt parten, nu is de tijd aangebroken dat de koi zich al terugtrekken en dieper water op gaan zoeken.
Tevens zou ik zeker willen weten dat de reiger niet nogmaals langs komt, want ook dit heeft terugtrekken van de koi tot gevolg. En dus heb je misschien wel ongewenst bezoek gehad.
Zou me niet al te druk maken, alleen de koi goed in de gaten houden.
Temperatuur van water kan heel verschillend zijn in deze tijd.

Hokie


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.