The Pond Library

Vraag en Antwoord
koivoeder

5 Berichten
3 Gebruikers
0 Reactions
3,381 Bekeken
Pietje
(@pietje)
Lid
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 1160
Topic starter  

welke is eigenlijk het beste voeder,
ik heb al gehoord dat Hikari excel een goed voeder is en hikari growth zou uw koi tot 20% sneller laten groeien ????


   
Citeren
cajoeter
(@cajoeter)
Lid
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 62
 

Hoi Pietje,

Er zijn verschillende goede voeders. De Hikari Excel die je noemt is er een van. Hikari High Growth is een voer dat inderdaad voor een snellere groei zorgt door een hoger eiwitgehalte, dit voer moet je dan ook niet bij lagere temperaturen gebruiken omdat de koi het dan slecht kunnen verteren. Naast de normale Hikari is er ook Saki Hikari, dit is een voer met toegevoegde vitaminen en probiotica.

Afhankelijk van wat je wilt bereiken en wat je uit wilt geven kun je dus verschillende soorten voer gebruiken. Zelf voer ik normaal mt Hikari Staple (basisvoer) en 1x per dag Saki Hikari Color Enhancement (stimuleren van kleur) en op dit moment, bij deze hoge temperaturen, voer ik regelmatig Saki Hakira High growth (groei stimulatie) en Hi-Silk zijderupsen (groei stimulatie).

Verder kun je ook bruin brood (eventueel met honing), garnalen (kleur stimulatie) en sla voeren. Standaard voer kun je eventueel nog verrijken met vitaminen en/of probiotica doro het in een oplossing met water te weken.

Let wel op dat je de koi niet overvoert met groei-stimulerende voeders!

Michel


   
BeantwoordenCiteren
Pietje
(@pietje)
Lid
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 1160
Topic starter  

ok bedankt zijn er nog andere suggesties

zijn er nog andere groei stimulerende voeders

want ik heb gezien dat er in de vijverzaak waar ik ga geen hikari excel en hi growth is


   
BeantwoordenCiteren
richardjansen
(@richardjansen)
Lid
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 135
 

Probeer lekker te mixen met voeder. Ikzelf gebruik Hikari Gold Staple germ.

Dit werkt voor mijn vissen prima. Als je mixed tussen grote/kleine korrels, maar ook kleur/groei - versterkende korrels, zul je zien dat de koi dit zeker zullen waarderen. :rolleyes:

Voor meer info moet je hier maar eens kijken:

hikari informatie


   
BeantwoordenCiteren
cajoeter
(@cajoeter)
Lid
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 62
 

Ik zou dan wel aanraden om de ene keer het ene en de andere keer het andere voer te geven. Dus niet mixen, als je dat doet heb je kans dat sommige vissen er telkens hetzelfde voer tussenuit pikken en de rest laten liggen.

Michel


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.