The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Koi of goudvis

 

maarten456
(@maarten456)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Goedemiddag,

In onze vijver zwemmen goudkleurige vissen rond. We zijn benieuwd of dit goudvissen of koi karpers zijn. Wie op dit forum weet wat het verschil is? Ik heb drie foto's bijgevoegd van drie verschillende vissen.

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Dit is geen koi karper. Koi karpers hebben baardraden (voelsprieten zeg maar) aan de muil om in de bodem te woelen. Goudvissen hebben dit niet.

Bijgevoegde bestanden


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.