The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
kleine steursoort ?

 

(@sirah2002)
New Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

is er een soort steur, die relatief wat klein blijft?
ik heb namelijk niet zo's hele grote vijver


   
Citeren
(@pietje)
Noble Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 1160
 

bij mijn weten niet


   
BeantwoordenCiteren
(@tekenaar)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 128
 

De kleinste soort die in de handel is is de sterlet (de albino-steuren horen ook bij deze soort). Die wordt normaal gesproken 60-70 cm, soms net ietsje groter. Voor een steur is dat een kleintje want de andere (handels-) soorten gaan ver over de meter.

Net als andere steuren zijn sterlets erg actieve vissen die relatief veel ruimte nodig hebben. Ik weet niet hoe groot je vijver precies is, maar als je zelf al aangeeft dat hij niet zo groot is dan is je vijver waarschijnlijk ook te klein voor sterlets.


   
BeantwoordenCiteren
(@mini-freak)
Reputable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 288
 

Sterlet is de kleinste soort maar die bereikt wel een lengte van meer dan 1 meter.


   
BeantwoordenCiteren
(@tekenaar)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 128
 

Zo'n grote heb ik nog niet gezien... De oude Elseviers zoetwatervissengids heeft het over 25-50 cm voor volwassen exemplaren, met een maximum van 92 cm. Een betere bron is de CITES gids van de Canadese overheid (staat in zijn geheel op internet) en die geeft 30-60 cm met een maximum van 100 cm.

25-30 cm is mischien een heel klein mannetje onder armetierige omstandigheden. Ik blijf bij mijn schatting van 60-70 cm voor volwassen sterlets onder vijveromstandigheden maar houd me erg aanbevolen voor een foto van een sterlet van over de meter. Ik vermoed dat dergelijke 'hele grote sterlets' ofwel hybriden zijn ofwel Siberische steuren die onder de verkeerde naam zijn verkocht. Ervaring leert dat lang niet iedere handelaar de soorten goed herkent.


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.