The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
jonge vissen

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,133 Bekeken
(@tiim1988)
New Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Sinds 3 maanden zwemmen er een 30-tal jonge vissen in mijn vijver rond.
3 maanden geleden zwommen er koi's, shubunkins en goudvissen in de vijver. De shubunkins en goudvissen zijn spijtig genoeg ten prooi gevallen aan een reiger. Ik vraag mij nu dus af van welke vissen de jonkies zijn. Hieronder een afbeelding van zo'n jong visje.

/


   
Citeren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 276
 

Het lijkt volgens mij het meest op een jong goudvisje, hier had ik er vroeger ook elk jaar 15~20 stuks van. Ze waren bij mij in het begin altijd redelijk veel zwart en de oranje kleur komt dan echt een flink aantal maanden later pas te voorschijn. Het is echter pas een klein visje dus ze kunnen je voor de gek houden en toch ineens een shubunkin of iets anders zijn 🙂


   
BeantwoordenCiteren
(@tiim1988)
New Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

waterbeest;33470 wrote: Het lijkt volgens mij het meest op een jong goudvisje, hier had ik er vroeger ook elk jaar 15~20 stuks van. Ze waren bij mij in het begin altijd redelijk veel zwart en de oranje kleur komt dan echt een flink aantal maanden later pas te voorschijn. Het is echter pas een klein visje dus ze kunnen je voor de gek houden en toch ineens een shubunkin of iets anders zijn 🙂

oke bedankt voor je reactie, bij mij is het ook wel zo dat er veel tussen zitten met verschillende kleuren. Ik had stiekem gehoopt dat het koi's waren. Sommige jonkies hebben ook een andere bouw dan andere jonkies. Maar goed ze zijn nog klein dus het is moeilijk te zien.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.