The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
goudvis

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,763 Bekeken
(@markb)
Active Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 6
Topic starter  

Sinds een week of 3 gedraagt een goudvis zich een beetje vreemd, hij was regelmatig aan de oppervlakte en zwom dan wild door de vijver. Dit gedrag viel mij op omdat de andere 2 goudvissen dit niet deden. Tot gisteren maakte ik mij hier niet al te druk om omdat hij gewoon van het voer at en met de overige vissen mee zwom, maar tot mijn schrik zag ik dat hij over zijn gehele lichaam donkere vlekken kreeg. Vandaag heb ik hem in de gaten gehouden en hij zwemt nog steeds met de rest mee en eet van het voer. Wat zou er mis kunnen zijn met de goudvis ??


   
Citeren
(@tekenaar)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 129
 

Ik zou denken aan parasieten, of een visziekte. Maar van een afstand blijft dat erg moeilijk te beoordelen. Het lijkt me het beste de goudvis uit de vijver te vangen en ermee naar een gespecialiseerde vijverzaak of aquariumwinkel te gaan om hem te laten bekijken. Neem ook een potje vijverwater mee zodat ze de watersamenstelling kunnen testen (parasieten en ziektes steken vaak de kop op als er iets niet goed is met het water). Bel ze eerst even zodat je niet onnodig met een vis gaat slepen.


   
BeantwoordenCiteren
(@freddyw)
Eminent Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 35
 

Weet je zeker dat het vlekken zijn of zijn het wellicht bloedzuigers ?

Probeer de vis inderdaad te vangen om beter te bekijken....


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.