The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Ghost koi, Goud winde, Shibunkin

 

(@visje123)
Active Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 6
Topic starter  

Hallo,

ik heb 2 Ghostkoi's 3 goudwinde's en 2 shibunkin's maar ze zwemmen steeds over de bodem en komen nooit omhoog zelfs als ik ze eten geef komen ze niet eten dus ik weet ook niet of ze wel genoeg eten weet iemand wat ik daar aan kan doen ?:confused:
En weet iemand ook misschien hoe ik ze tam kan maken ?

Alsjeblieft antwoord zo snel mogelijk ik heb egt hulp nodig :confused:

m.v.g. Visje123


   
Citeren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Moi,

Heb je de waterwaarden al eens gecontroleerd???

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
(@visje123)
Active Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 6
Topic starter  

Nee hoe moet dat (als dat geen domme vraag is) :confused:


   
BeantwoordenCiteren
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 584
 

Waarschijnlijk zijn ze geschrokken van een kat, reiger of iets anders en blijven ze daarom beneden in de vijver.


   
BeantwoordenCiteren
(@visje123)
Active Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 6
Topic starter  

Owh okee 🙁 Kan ik daar ook nog wat aan doen of blijven ze steeds laag zwemmen ?


   
BeantwoordenCiteren
(@jones)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 1
 

je kunt het makkelijk oplosse door er een tamme koi bij te zetten of een koi soort die makkelijk tam te krijgen zijn voer telkens op een plaats enzorgt dat ze je zien voeren


   
BeantwoordenCiteren
(@padde)
Reputable Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 310
 

Hallo,

Als eerste: Je waardes kun je testen met een testset, deze kan je kopen bij je specialist. Ik zou maar snel beginnen met regelmatig testen, zo kan je als er iets gebeurt er sneller bij zijn. Er zijn verschillende soorten te verkrijgen, meest gebruikt zijn: druppels, strips en elektronische. De druppels worden het meest gebruikt in de koiwereld. de strips zijn erg onnauwkeurig (is mij verteld) en de elektronische zijn erg duur in aanschaf.
belangrijkste waarden zijn:
PH = zuurtegraad
KH = carbonaathardheid
GH = algemene hardheid
No2 = nitriet
No3 = nitraat
Nh3 = ammoniak

Over het algemeen worden de volgende waarden als ideaal beschouwd:

PH: 7.5
GH: minimaal 8 het liefst 12
KH: 8
No2: 0
No3: 0
Nh3: 0

Hoe je deze moet meten staat beschreven in de gebruiksaanwijzing van de set, het aantal druppels verschilt vaak per fabrikant.

Als 2e: Je vissen tam krijgen vergt veel geduld. Gooi op vaste tijden het voer op een vaste plek. Blijf dan stil wachten tot 1 van de vissen een hapje durft te nemen, ook bij koi geld: als er 1 over de dam is, dan volgen er meer. Zorg er voor dat er geen roofdieren meer bij je vijver kunnen komen, dit kun je doen door middel van visdraden maximaal 30 cm uit elkaar boven je tuin te spannen, een net over je vijver plaatsen of (wat ik de beste methode vind) schrikdraad te gebruiken. Ook een chagoi kan helpen om je koi tam te krijgen, deze word namelijk gezien als de vriend van de vijver, het is misschien niet de mooiste koi maar hij komt wel als eerste. Na flink wat geduld te hebben opgebracht zullen de vissen al naar boven komen als je aan komt lopen en misschien kun je ze zelfs handtam krijgen zodat je ze met de hand kan voeren en aaien. (let op! dit kan een aantal weken duren)

Ik hoop dat je er wat aan hebt.
grtz


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.