The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Chagoi

3 Posts
3 Users
0 Likes
1,362 Views
martinwill
(@martinwill)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 41
Topic starter  

Ik heb een vraag over een chagoi die ik pas geleden heb gekocht.
Het is een japanse maar heeft van die metallic-achtige schubben er tussen zitten, hoort dit zo of is dit een kenmerk die er niet in thuis hoort?


   
Quote
De Rie
(@de-rie)
Reputable Member
Joined: 21 years ago
Posts: 370
 

Is waarschijnlijk een gin- rin chagoi. De blinkende schubben noemt men gin-rin.In sommige lectuur schrijft men dat een koi bij de gin-rin klasse behoort als hij meer dan 20 gin-rin schubben bezit. Ik persoonlijk vind het mooier als het gin-rin over het hele bovenlichaam aanwezig is. Maar dat iss ieder een smaak.


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Ik heb net een kersvers artikel Kinginrin gepubliceerd.
Artikel Kinginrin

Het is inderdaad een Ginrin chagoi die je hebt op voorwaarde dat hij meer dan 20 van die glinsterende schubben heeft. Dat wordt dus even tellen Ginrin Chagoi behoort tot de Kinginrin klasse B


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.