The Pond Library

Forum


Zwemvijver bekistin...
 
Meldingen
Alles wissen
Zwemvijver bekistingstechnieken

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
4,078 Bekeken
66c96e29e5f5c64eedc03119b8e7730f?s=80&d=mm&r=g
(@heikki)
New Member
Deelgenomen: 13 jaren geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Hallo,

ik doe een onderzoek naar de verschillende mogelijkheden voor de bekisting van een zwemvijver (of bio-zwembad) te maken.
Je kan werken met uitkoffering, metselen van stepoc stenen, betonprofielen, of gefoten beton, houten bebording, etc.
maar daarmee weet ik helemaal nog niets...

Is er iemand die me kan helpen in mijn onderzoek?
Welke mogelijkheden er zijn, welke voordelen en nadelen daaraan verbonden zijn, vergelijking van prijskaartjes (heel belangrijk!), ...

alvast bedankt

Heikki


   
Citeren
ef9adb9a02539e19dd50215c1c5035ab?s=80&d=mm&r=g
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaren geleden
Berichten: 1387
 

Metselen van volle betonblokken 19x14x29 is het meest voorkomend. Indien je het zelf kan doen ook één van de goedkopere methodes.

Stepoc stenen zijn dan weer makkelijk zelf te doen indien je denkt dat betonblokken metselen een te groot karwei voor je is. Het is gewoon werken als met legoblokken en af en toe er betonijzer tussen leggen.

Daarna er beton in gieten.
Het is een supersterk systeem alleen de beton in gieten gaat het best met een betonpomp.

Je zou ook kunnen gaan bekisten zoals ze met kelders doen alleen denk ik dat dit duur is. Je moet immers een complete bekisting maken die sterk genoeg is om er dan beton te gaan naast gieten.


   
BeantwoordenCiteren
f93f6bb11dc60b455dd3658cf7b597e0?s=80&d=mm&r=g
(@misha)
Active Member
Deelgenomen: 14 jaren geleden
Berichten: 14
 

Wij hebben gebruik gemaakt van oude koelcel panelen van 10 cm. Geplaatst in een stalen frame. De bodem is gestort beton.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.