The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Zwemvijver aanleggen in oude mestput

 

(@spjreijr)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Hoi allemaal,

Ik heb een oude koeienstal laten slopen achter mijn huis. En ik heb 1 van de twee oude mestputten in takt gelaten.
Nu wil ik hier een zwemvijver (zonder vissen) in gaan maken. De put is inwendig 2,35mtr x 20 a 21mtr en de diepte van het water zal uiteindelijk ca 1,4mtr zijn.
Nu wil ik de vijver proberen om volledig te laten filteren dmv een plantenfilter, ik wil hiervoor een moeraszone van 7mtr x 2,35mtr maken.
Ook zal de plantenfilter iets lager komen te liggen dan het zwemgedeeldte, zodat je een infinity pool idee krijgt.

Nu vraag ik  me af hoe ik de plantenfilter het beste kan inrichten zodat ik het verstoppen/dichtslippen hiervan zo goed mogelijk kan voorkomen of verhelpen? Ook wil ik natuurlijk stilstaand water voorkomen in de filterzone en het zwemgedeelte.

 

Ik heb gelezen over drainage buizen die wel of niet uitkomen in een collectorbuis (die evt ook meteen gebruikt kan worden als "dirt remover"), maar ik heb ook gelezen over een kelderruimte onderin de plantenfilter.

 

Nadat ik het water onderin de plantenfilter heb weggezogen wil ik het via een BIO UV 40 terug het zwemgedeelte in laten lopen.

Verder wil ik ook voor de zekerheid vast 2x wandskimmer en 1x bodem/wanddrain aanleggen voor een mechanische filter.
Deze komen apart in de put binnen, de bodem/wanddrain lat ik aftakken zodat ik dit ook op het HWA kan aansluiten.
Daarna volgt de filter, de pomp en evt een tweede UV lamp. Echter zal ik deze zaken niet meteen aanleggen, ik wil eerst kijken hoe zuiver het water wordt van het moerasfilter.

 

Zouden jullie mij tips kunnen geven over het inrichten van de plantenfilter?

 

Groeten Stan

 

ps ik heb een schets van de situatie, echter weet ik niet hoe ik deze moet uploaden.

 

Dit onderwerp werd gewijzigd 3 jaar geleden door spjreijr

   
Citeren
(@jerommeke)
Eminent Member Admin
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Berichten: 35
 

Je schets uploaden kun je onderaan dit formulier bij bestand toevoegen. Zie de schermafbeelding.

Wist je dat we op deze site een tag "Plantenfilters" hebben? waarin alle artikels over plantenfilters op deze site staan.

 


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.