The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Welk substraat

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,149 Bekeken
(@bclaes)
New Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Hallo, als nieuweling heb ik enkele vraagjes ivm substraat.
Ik ben bezig met de aanleg van een vijver met een diepste punt van 100cm.
Ik ben van plan te werken met een planten-substraatfilter van 1m3. Dit is een bak van ongeveer 1 op 2m en een diepte van 50 cm.
Deze zou moet opgevuld worden met substraat. Nu zijn er verschillende soorten. Lava, goegkoop en duur substraat. Wat raden jullie aan?
En de moeraszones? Welk substraat gebruik ik daar het best?
Alvast bedankt voor de reacties.


   
Citeren
(@tommeke)
Honorable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 507
 

Lava wordt hier het meeste gebruikt omdat het goedkoop is het duurde substraat heeft wel meer bacterien oppervlakte dus jij moet uitmaken hoeveel je er aan geeft


   
BeantwoordenCiteren
(@bclaes)
New Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Tommeke wrote: Lava wordt hier het meeste gebruikt omdat het goedkoop is het duurde substraat heeft wel meer bacterien oppervlakte dus jij moet uitmaken hoeveel je er aan geeft

Is er buiten die bacterieoppervlakte dan geen verschil? Substraat kost 5 keer meer dan lava.
Ik heb ook al iets gelezen over het verpulveren van lava. Substraat zou langer meegaan. Iemand hier een duidelijk antwoord op?


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.