The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
waterverloop

 

(@paultroch)
New Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Ik ben nieuw op dit forum en ook leek in vijveraanleg.
Ik wil een strakke vijver ( 8m²) aanleggen met een moerasfilter en waterval.
De vijver is een gewone rechthoek. Aan de ene smalle kant de waterval vanuit de moerasfilter.
Voorzie in aan de andere smallekant een skimmer voor de waterafvoer? Is dat een apparte pomp of dezelde voor de waterval ? :)Waar staat de pomp ? Is de moerasfilter dan upstream ? Hoe is eigenlijk het waterverloop van de vijver naar de filter en terug naar de vijver ? Ik weet dat het vele vragen zijn. Sorry daarvoor. Ideaal zou zijn als ik een schets van de techniek zou kunnen krijgen.
Alvast heel hard bedankt.


   
Citeren
(@theom)
Eminent Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 23
 

Je zou eens kunnen kijken op de site van Hilbert de Vries ( http://home.versatel.nl/h-devries ) Die heeft een strakke vijver gemaakt met een verhoogde waterval met daarin een plantenfilter. Ook heeft hij een skimmer welke is aangesloten op de pomp van zijn waterval. Ik heb zijn vijver als voorbeeld gebruikt voor de eigen vijver (zie http://members.tele2.nl/t.meijer001 )


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.