The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
waterdichte doorvoeren in betonnen vijver

 

(@van-der-meulen)
New Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

ik ben van plan om een betonnen vijver te bouwen die ik dan ga bekleden met polyester.
Nu is mijn vraag hoe ik het best mijn wanddoorvoeren, voor mijn aanzuig van de pomp maak.

Ik ben bang dat als ik gewoon een PVC-buis direct inbetoneer deze niet perfect waterdicht zal zijn.
Op het internet vind ik enkel wanddoorvoeren voor rubberen wanden.


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Je kunt dezelfde wanddoorvoeren gebruiken alleen hoef je de ring waar normaal de rubberfolie tussenkomt niet te gebruiken.

Toch kun je ook gewoon een pvc buis gebruiken maar je doet er dan wel goed aan om deze enkele centimeters uit de betonnen wand te laten komen zodat je hierop de overgang van polyester op muur en pvc buis kunt maken. De polyester kan zich dan op de paar cm uitstekende pvc buis hechten.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.