The Pond Library

Forum


waterdicht maken be...
 
Meldingen
Alles wissen
waterdicht maken betonnen vijver

4 Berichten
4 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
11.9 K Bekeken
1b6da1897239c15ed4a55ea6ab11a9c4?s=80&d=mm&r=g
(@lotsyy)
New Member
Deelgenomen: 13 jaren geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Volkomen nieuw op deze site, maar wat een info. Mijn probleem is als volgt. Mijn vijver van ongeveer 3x1.50 x 1.00 (diepte) is ooit door anderen geconstrueerd van gemetselde stenen, met daaroverheen een laag van 1-2 cm cement. Die cement/betonlaag is op veel plaatsen beschadigd en daardoor lek. Vorst is belangrijke oorzaak. In de betonlaag zijn grote gaten ontstaan tot op de steenlaag. Ik heb de vijver nu leeg gemaakt en wil de beschadigingen herstellen. Alle zwakke plekken in het beton kan ik verwijderen. Vraag is welk materiaal ik het beste kan gebruiken, zodat de afdichting waterdicht is en de lekkages niet terug komen. Is het zinvol daarna de gehele vijver te bewerken met een waterdichte laag en zoja, wat gebruik ik dan daarvoor? Een bitumenachtige stof? Oplossingen moeten voor een gemiddelde doe-het-zelver gerealiseerd kunnen worden. Adviezen zou ik zeer op prijs stellen.


   
Citeren
2ab9fed5dd23d11789fbe67689ec736d?s=80&d=mm&r=g
(@proosje)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaren geleden
Berichten: 249
 

Hoi,

Voor de goedkoopste oplossing raad ik je aan om allen de grotere beschadigingen op te vullen met een mortel mengsel en dan een folie of een epdm te gebruiken. Een duurdere oplossing is je vijver helemaal schoon te maken en daarna hen te laten te laten spuiten met polyester, hierdoor krijg je een volledig nieuwe vijver en kun je vooraf ook verbeteringen in het oude systeem brengen.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiteren
1f0094c3cded6ca439ec4bd081ecafcf?s=80&d=mm&r=g
(@mike2507)
Trusted Member
Deelgenomen: 13 jaren geleden
Berichten: 52
 

opnieuw cementeren met een mengsel van 1 deel cement op 2 delen (fijn 0.2) zand en mortelplastificieerder ( compactuna ) is de gemakkelijkste en goedkoopste oplossing, als het vakundig gedaan is is het 100% waterdicht


   
BeantwoordenCiteren
ef9adb9a02539e19dd50215c1c5035ab?s=80&d=mm&r=g
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaren geleden
Berichten: 1387
 

mike2507;30701 wrote: opnieuw cementeren met een mengsel van 1 deel cement op 2 delen (fijn 0.2) zand en mortelplastificieerder ( compactuna ) is de gemakkelijkste en goedkoopste oplossing, als het vakundig gedaan is is het 100% waterdicht

Dat is inderdaad de beste oplossing als u er geen folie of polyester wilt op plaatsen. Graag zou ik ook nog adviseren om de te herstellen delen eerst in te wrijven met een borstel gedrengd in compactuna en dan opnieuw cementeren.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.