The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Wat moet ik doen

 

(@nico1012)
New Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Hallo mijn vijver is 90 cm diep, mijn pomp laat in de winter uitstaan, kan ik hem beter wat hoger zetten in de vijver en gewoon laten pompen.

Nou heb ik nog een vraagje.

Ik wil een nieuw filter gaan maken dit wil ik zelf gaan maken. Metselen en daarna folie erin. wat zou ik het beste kunnen doen. Mijn vijver heeft een inhoud van 25 kub. Ik heb een beetje zitten surfen en zag op deze site http://users.pandora.be/marc.brondel/marc.brondel/filter.htm dat je veel geld kan besparen op je filter media. Wat zou ik het beste als indeling kunnen kiezen voor mijn filter ik studeer nog. Dus heb niet zoveel geld. Wat zou ik dan het beste kunnen doen.

Ik zou graag uw idee over willen horen.

Nico Steenblok


   
Citeren
 MB@
(@mb)
Eminent Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 36
 

Mijn idee om zo goed koop te filteren is alles zelf in elkaar te knutselen.
Wat u daar uit spaart kan u aan een betere koi uitgenen. Dus de handelaren moet geen bang krijgen 🙂

Nu ik denk niet dat het systeem dat ik gebruik onderhoud vriendelijk is. Wat mij is opgevallen is hoe minder dat u aan onderhoud wil doe hoe duurder het wordt.
Mijn filter draait nu al een paar jaar zonder problemen. Hij bestaat uit een bak met borstels die wel om de dag max twee dagen worden afgespoeld. Als we op verlof gaan worden de borstels verwijderd.
De tweede bak is in groot genoeg om het vuil te laten bezinken. En dit vuil wordt in de zomer elke dag afgelaten.
Er is een soort rooster gemaakt van grove malta maten waar op aardappelzakken liggen zo een 2500 stuks. U kan u filtering zo fijn maken als u wil door minder of meer zakken in elkaar te steken. Kosten van dit systeem zijn beduidend lager dan alle ander filter systemen dat ik ken.
Daar nog een pomp met laagverbruik op en mijn filter draait met 250 wat. Voor een vijver met filter + 80 m³ (uv lamp brand niet altijd, en schimmer niet bij gerekend )

Mvg Marc


   
BeantwoordenCiteren
(@hoorebee)
Eminent Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 21
 

Hier moet je goed mee opletten dat je je 'bak' stevig genoeg metselt, want als je hier je folie inlegt, en de bak dan vol water laat lopen, zit je wel met redelijke druk van het water tegen je muurtjes. Ik heb nog al eens gehoord dat zo een muurtje het begaf, dus zorg ervoor dat je muurtjes stevig genoeg zijn!
Groeten,

Bart


   
BeantwoordenCiteren
(@de-rie)
Reputable Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 370
 

Hier een paar foto's van onze zelfbouwfilter
Kijk eerst eens goed rond bij verschillende handelaren voor de prijs van filters .
Som zijn er heel interessante aanbiedingen waarvoor je aan zelfbouw niet kan beginnen.
Als je zelfbouw goed wil doen zal het ook aardig wat euro's kosten en zal veelal duurder uitkomen dan kant en klaar.


   
BeantwoordenCiteren
(@midorigoi)
Estimable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 193
 

Klopt Rie,

Alles hier is zelfbouw en ik moet erbij vertellen dat ik daar niet meer aan begin.
Te veel werk en evenveel geld (misschien wel meer) als een kant en klare filtermodule.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.