The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
waar Skimmer plaatsen

4 Berichten
4 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
4,083 Bekeken
(@xraycat)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Ben bezig met mijn ontwerp voor een zwemvijver (geen vissen).
ik zou werken met een downflowsysteem en met 2 skimmers.

probleem is, je moet de skimmers plaatsen van waar de wind naar toe waait, maar ik zit ook met de stroming van mijn downflowsysteem.
en mijn retourleidingen van de pompen voor mijn circulatie + mijn retourleidingen van mijn skimmer onder water, zal dit ook geen effect geven

waar zou ik best de skimmers plaatsen + de retourleidingen?

Dank u wel bij voorbaat

mvg Steven


   
Citeren
(@proosje)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 249
 

Hoi,

Een skimmer verwijdert drijvend vuil, en als je nu zelf drijvend vuil maakt, je zet alle pompen aan en met combinatie van de wind kan je zien waar het naartoe drijft. Zo kan je in een paar oefeningen bekijken waar de meest ideale plaatsen zijn om de skimmer te plaatsen.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiteren
(@skrans)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 105
 

hoi Steven

Het maakt in weze niet uit waar de skimmer komt want een skimmer werk met oppervlakte spanning door de skimmer te plaatsen haal je de oppervlakte spanning weg maar de oppervlakte wil zich herstellen dus je krijgt een zuig effect

Wij zetten ze altijd tegen over de uitstroom van een filter of dergelijks


   
BeantwoordenCiteren
(@mathenpeggy)
Trusted Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 96
 

Als de skimmer maar genoeg water afvoert zal het zuigend effect inderdaad groot genoeg zijn om alle vuil af te voeren ongeacht waar deze zich bevind.

In een zwemvijver zou ik wel altijd een wand skimmer gebruiken, geen drijvende


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.