The Pond Library

Forum


vijverfolie met kie...
 
Meldingen
Alles wissen
vijverfolie met kiezeltjes zelf maken (grindfolie)

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
6,582 Bekeken
ceea826e22e7388421a1ecd2b97e1247?s=80&d=mm&r=g
(@fenix)
Active Member
Deelgenomen: 19 jaren geleden
Berichten: 14
Topic starter  

Hallo,

Ik heb eind vorig jaar mijn 'ruwbouw' van de waterval aan mijn vijvertje gemaakt (probeerde een foto bij te voegen als bijlage, lukte niet, hoe kan ik die foto klein genoeg maken? is 800 kb, mag maar 100 zijn...).
De watervalletjes zijn gemaakt van hondenmanden, mischien een raar idee van mij maar het werkt wel perfect...
Nu het betere weer eraan komt begint het terug te kriebelen en wil ik een en ander fatsoenlijk gaan afwerken. De bedoeling is om alles af te werken met rotsen (stenen groot en klein...). Maar op deze manier krijg ik de plastiek van de manden nooit helemaal weggewerkt vrees ik.
Daarom had ik gedacht om eerst de manden te beplakken met grindfolie en de stenen er daarna op en rond te leggen... eventueel met tussenin nog een zak of pot voor plantjes...
MAAR, grindfolie is peperduur... daarom had ik gedacht om de manden rechtstreeks vol te kleven met kleine kiezeltjes, ofwel om enkele vierkante meters gewone dunne vijverfolie te bekleven met kiezeltjes... Zou dit kunnen lukken? En welk soort lijm of silicone zou ik daarvoor best gebruiken? Iemand een goed idee ?
Alvast bedankt!


   
Citeren
b40e27c055569884f1717a91ead08569?s=80&d=mm&r=g
 mark
(@mark)
Trusted Member
Deelgenomen: 22 jaren geleden
Berichten: 68
 

Hallo Fenix,

Volgens mij is het zelf plakken middels een lijm of kit net zo duur en misschien nog wel duurder. Er zijn ellerlei kitten in de handle waar je o.a. folie mee kunt verlijmen. Die zou je kunnen gebruiken., Zelf heb ik vorig jaar nog een tube nodig gehad voor mijn filter. Die tube (voor een kitpistool) kostte toen geloof ik zo'n 14 euro.

Zoals je zelf al zegt wilde je in de bakken grote stenen leggen. Als je die erin legt en tussen de kieren wat groter grind left,, zou het toch ook opgelost kunnen zijn?


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.