The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
van lavafilterbak naar biofilteren, tips heraanleggen lavabak welkom

 

(@canyon)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

hallo iedereen,

ik heb 2j probeemloos gefilterd met lava (ong 1300kg in gemetselde bak van 1.40m in het vierkant voor ong 8000 liter water met een oase eco pomp 8000) in vijver zitten 29 vissen waaronder 5 koi's, water was kraakhelder en dit zonder UV-lamp ... tijdens winter pomp afgelegen vorige maand terug aangelegd en tot mijn verbazing zakte iedere dag mijn vijver een paar cm, pomp terug afgelegd en dan zakte het waterpeil niet meer dus het probleem lag in mijn lavabak .. ik heb alle lava eruitgeschept, oude folie geinspecteerd maar niks gevonden, voor alle zekerheid nieuwe folie geplaatst alle lava er terug in en pomp terug aangelegd... tot mijn grote ontsteltenis was het probleem niet opgelost mijn vijver zakte terug .. nu had ik helemaal geen zin meer om terug alle lava eruit te halen en heb ik gekozen om een oase clear pond filter aan te schaffen met een UV lamp 50W want op bodem van lavabak lag er een centimeters dikke troep dus wat zou dit zijn na 5jaar amai

Nu heb ik voorlopig de oase filterbak achter mijn lavabak geplaatst zoals jullie zien op onderstaande foto's, maar wat doe ik nu met de lavabak laat ik de lava erin (kan dit geen kwaad als de regen erin zich opstapeld?) of doe ik alle lava eruit ? kan ik een watervalleke maken ofzo met wat beplanting ernaast (oeverplanten)? alle tips zijn welkom !!

alvast bedankt

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@schuurkotbe)
Active Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 6
 

kan je de lavabak niet uitpolyesteren of laten uitpolyesteren ?
probleem verdwenen dan.

mvg
schuurkot.be


   
BeantwoordenCiteren
(@gk00065)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 7
 

Makkelijker en goedkoper vermoed ik, Koi Koat, soort twee componentenvloeistof die uithardt met een beetje rek.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.