The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
stapstenen

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
3,277 Bekeken
a077700517bf805ff9225a5e1d177ca7?s=80&d=mm&r=g
(@molr)
New Member
Deelgenomen: 12 jaren geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Hallo forumleden,

Ik ben van mijn zwembad een vijver aan het bouwen. Een "gewone" vijver, dus geen zwemvijver.
Nu komt men binnenkort vijverfolie op maat plaatsen. Vraagje echter: Is het achteraf mogelijk om 2-3 voeten (fundamenten) met daar straks stapstenen op, op de folie te plaatsen en zoja hoe, of anders eerst de voeten op het beton verankeren en later afplakken met beschermvlies en folie e.d. ?

De voeten worden overigens rond de 1.40 hoog en 1 mtr breed.

Wie kan mij advies geven.

Bvd Ruud


   
Citeren
2ab9fed5dd23d11789fbe67689ec736d?s=80&d=mm&r=g
(@proosje)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaren geleden
Berichten: 249
 

Hoi,

Het beste is aan degene die de op maat gemaakte folie komt plaatsen om advies vragen. Altijd zorgen voor een beschermlaag onder en boven de folie.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiteren
ef9adb9a02539e19dd50215c1c5035ab?s=80&d=mm&r=g
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaren geleden
Berichten: 1387
 

Het minst risico op lekken is dat je de voeten op de folie plaatst. Anders moet je de folie rondom de voeten gaan verwerken en dat is niet altijd simpel. Best eens overleggen met je plaatser. Als je de voeten op de folie plaatst in ieder geval een sterke en vlakke ondergrond voorzien. Daarop kunnen dan de voeten eventueel met bescherming van de folie.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.