The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Randafwerking met planten

 

(@marc71)
New Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo,
Ik heb pas een natuurlijke vijver aangelegd, en zit een beetje te dubben over de randafwerking.
Mijn idee was om op de oever planten te zetten zodat deze naar verloop van tijd, de rand verbergen. De plant zal wel moeten overhangen, anders blijf je zijkant van het rubber zien (zeker als het water daalt, in de zomer bv.) Ik had gedacht aan de witte dotterbloem, maar weet niet zeker of die op de oever geplant mag worden. (hij heeft graag natte voeten).
Ik hoop dat jullie nog meer tips hebben over welke " kruip" planten ik op de oever zou kunnen zetten om de rand af te werken.
Alvast bedankt
mvg marc:)


   
Citeren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Hoi Marc,

Heb zelf gele dotterbloem in mijn natuurvijver, het klopt dat ze graag natte voeten hebben, maar voor oeverafwerking zou ik het niet aanbevelen .
Zelf heb ik rand afgewerkt met hout. Maar wil je een natuurlijke afdekking, zou ik voor de kruipers kiezen. Veel kruipers, waar je het niet van denkt, groeien juist heel goed bij een vijver. Denk er wel om dat het geen bladverliezende planten zijn, anders zit je de helft van het jaar alsnog tegen de folie te kijken. Makkelijkste plant is Hedera (oftewel klimop). Gaat bijna niet dood, kan tegen een stootje, tegen droogte, tegen nattigheid, blijft groen(ook in de winter), en je hebt meerdere soorten, groene, bonte soorten, zodat je ook nog eens kunt afwisselen.
Een andere soort is penningkruid. Groeit heel goed in het water, mooie bloemetjes, alleen blad blijft niet zitten.
Nou, veel sterkte

Hokie


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.