The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen




Nieuwe vijver welk materiaal?

4 Berichten
4 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
4,255 Bekeken
(@hobbes_17)
New Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Binnenkort gaan wij verhuizen, nu heb ik nog een zelfontworpen folievijver maar ik wil in mijn nieuwe huis een meer rechthoekige vijver maken. Ik heb ooit ergens op het web een model gezien met een soort houtwerk opbouw. En hij moet ongeveer 30 centimer boven de grond uitsteken, maar wel het water tot aan de rand dan. Welk houtwerk kan je hiervoor het beste gebruiken want het wordt natuurlijk aangetast door vocht en aarde. De folie in de vijver wordt de standaard folie voor een folievijver. Of kan het ook van een soort gipsblokken opgebouwd worden? Wie heeft voorbeelden of ervaring hier mee? Ik wil het liefst geen betonnen bak maken. Afmeting wordt ongeveer 3 bij 1,5 meter en totaal diepte 80cm tot 1 mtr. Geen Koivijver.


   
Citeren
 josl
(@josl)
Honorable Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 589
 

hallo,

mijn vorige vijver was van bangkiraihout gemaakt.
na een tien jaar heb ik al veel hout moeten vervangen,en de delen die in de grond zitten waren ver rot.ik laat het nu zo,is een natuurvijver.
waar het hout in het water komt,daar heb ik geen problemen.
ik heb de nieuwe vijver met betonblokken gemetst,goedkoper en veel degelijker.
waar hout in de grond komt,heb je problemen.

groetjes


   
BeantwoordenCiteren
(@theom)
Eminent Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 23
 

Zelf ben ik op dit moment bezig een soortgelijke vijver aan te leggen. Ik heb ook gekozen voor een verhoogde rand van 30 cm. en het is ook een natuurlijke vijver. Voor de rand heb ik om de plm. 50 à 60 cm. een hardhouten paal van 1 m. in de grond geboord en daartegen geïmpregneerde planken bevestigd met RVS schroeven. Ik kan uiteraard nog geen uitspraak doen over de duurzaamheid. Van mijn vorderingen plaats ik foto's op mijn "website", een groot woord voor een beetje uit de hand gelopen geintje. Voorlopig alleen nog foto's zonder tekst. Kijk maar eens op http://home.versatel.nl/t.meijer001
Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik mijn vijverinspiratie heb gekregen van de volgende site: http://home.versatel.nl/h-devries
Kijk daar ook maar eens.


   
BeantwoordenCiteren
 bbs
(@bbs)
New Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 1
 

Wij hebben een kunststof (dubbelwandig) vijver besteld, de afmeting is 4,5 x 1,5 en 80cm diep. Wij willen een deel van deze vijver boven de tuin uit laten steken. Onze vraag is nu: Is er een advies hoeveel procent van de vijver kan bovengronds, dit ivm de winter?

Henk


   
BeantwoordenCiteren



Deel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.