The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
metselwerk nieuwe vijver

 

(@marchertje)
Eminent Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 25
Topic starter  

hallo allemaal zou iemand me kunnen vertellen welke betaalbare stenen het beste zijn voor een koi vijver te metsellen.
vijver word ongeveer 4x2 meter en 2meter diep steekt ongeveer een halve meter boven de grond uit.
alvast bedankt voor de hulp


   
Citeren
(@philip64)
Eminent Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 21
 

Gewone betonblokken van 39x19x19. Om de 2 tot 3 lagen is het goed Murfor te gebruiken, zeker in de lagen boven de grond. Als je gaat polyesteren is een blok van 14cm breedte ook al genoeg, ik zou dan enkel de 3 lagen boven de grond in 19cm maken.
Groetjes, Philip.


   
BeantwoordenCiteren
(@vijver22)
Eminent Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 21
 

Ik zou gewoon wat rondkijken op marktplaats voor wat oude metselstenen voor de fundering. Worden vaak voor prikkie weggegeven.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.