The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Lek in de koivijver, HELP

 

(@rill02)
Active Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 7
Topic starter  

Weet iemand een makkelijk trucje of handigheidje om een lek op te sporen in een (koivijver) en dan bedoel ik eigenlijk niet wachten totdat die niet meer zakt en dan zit daar het lekje. Heb een koivijver van 2 bij 3, gravity gestuurd. In de winter heb ik haast geen water bijgevuld. Nu de vissen weer actief zijn zakt het in snel tempo. Alleen als het waterpijl te ver zakt , zakt het dus ook in mijn filterbak en kan het water dus niet meer rond gepompt worden. Heb sinds het weekend alleen de filterbak laten vollopen en de schuiven naar de drain en naar de pomp dicht gedaan en het lijkt wel of die stabiel blijft. Maar als ik het dus laat circuleren dan verlies ik wel water !!! Heb nu al meer dan 3 weken geen water toegevoegd maar de vijver wordt er natuurlijk niet schoner op en ik vind ook dat de vissen een beetje raar gedrag aan het vertonen zijn de laatste week, dus ik zit er weer over na te denken om hem weer aan de vullen en het filter weer in werking te laten treden. Ik wil alleen niet in de zomer elke dag water bij hoeven te vullen, weet heeft er een tip


   
Citeren
(@pasje)
Trusted Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 81
 

Ik denk dat je je lek al op hebt gespoord, je schrijft dat het peil stabiel is sins je de schuiven dicht hebt gedaan.
Lijkt me dan ook logisch dat je een lek hebt in het systeem terug naar de filter.


   
BeantwoordenCiteren
(@rill02)
Active Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 7
Topic starter  

Ik begrijp het niet helemaal. Het water is nog steeds niet gezakt, niet in de vijver en niet in m'n filterbak. Het water gaat via de drain naar mijn filterbak, voor mi'n filterbak heb ik nu de schuif dicht zitten. Na de filterbak heb ik ook een schuif dichtzitten. Dan krijg je de pomp, dan de lamp en dan gaat het weer terug de vijver in. FF voor de goede volgorde:

vijver-drain-schuif-filterbak-schuif-pomp-lamp-vijver.

Wat moet nu het lek zitten?????????


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.