The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Hoeveel grondstenen in de vijver doen?

 

Lutz
 Lutz
(@lutz)
Eminent Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 25
Topic starter  

Ik heb een vijver aagelegt door een hoevenier 2x2x1m, waarvan 60cm zijn ingegraven.

Onderin hebben wij van de speciale vijver grondstenen gegooit voor de bakterieën. Volgens voorschrift ligt er nu een laag stenen, maar niet overal.

De vissen doen het prima, ze kunnen ook verstopen en de rijger vindt het net niet fijn...

Is het verstanding om een hoger laag van deze grondstenen in de vijfer te hebben? Wat doen de vissen in de winter, proberen ze zich een beetje in te graven of niet? Wij hebben sarassas, shubinkins en goudwinden.


   
Citeren
(@proosje)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 228
 

Hoi,

Stenen of granulaat is niet noodzakelijk en na een jaar zitten deze toch onder het vuil en slib afkomstig van planten en vissen. Ook kan het zijn dat vissen beschadigingen en verwondingen kunnen oplopen aan de scherpe kanten bij het schuren. Waterplanten geven veel meer schuilmogelijkheden dan stenen en ze kunnen er ook voedsel tussen zoeken. Het is ook een ideale plaats om in het voorjaar hun kuit tegen af te zetten.
Persoonlijk zou ik het granulaat gebruiken in een planten of moerasfilter.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.