The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
cement kuip gebruiken als pomp put en nog meer vragen...

 

(@tritus)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo dames en heren van dit forum,

Dit is mijn eerste berichtje hier.

Omdat ik bezig ben met het bouwen van een koi vijver heb ik me hier maar eens in geschreven omdat ik toch wel vaak hier uitkom als ik aan het googlen ben op iets wat met vijverbouw te maken heeft.

Nu dus mijn eerste vraag:

ik wilde mijn filter zo opstellen dat hij gevoed word door de wet van communicerende vaten, maar kom hier niet helemaal mee uit. daarom heb ik dus besloten om een kleine pompput te maken zodat ik met een bodemdrain kan werken, nu wil ik hier een nieuwe cement kuip voor gebruiken. Ik heb een doorvoer gemaakt in de bodem en deze afgekit met bison polymax. is dit een goede oplossing of hebben jullie andere ideeen?

kan ik deze bison polymax eigenlijk ook gebruiken voor het kitten van de ring van de bodemdrain? het lijmt en dicht af dus lijkt me best goed spul.

Nog een laatste vraag. ik heb voor de bodemdrsin een pvc buis gebruikt van 110 mm. er zit hier in dit dorp zon doe het zelf zaakje die ook een installatie bedrijf hebben en die geven aan dat ze deze buizen ook gewoon in de grond leggen als riolering dus volgens hem moest het voor mn vijver ook gewoon kunnen. Ik heb alles verlijmd met van die standaard pvc lijm, maar wil toch graag van jullie horen dat dit ok is. Het zou lullig zijn dat blijkt dat het niet werkt wanneer ik de vijver al vol met water heb staan en dus de hele boel weer mag afbreken...


   
Citeren
(@schuurkotbe)
Active Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 6
 

een groot vat of vijver geeft toch behoorlijk wat druk.

het beste is om druklijm te gebruiken tot 16 bar of iets dergelijke.

wat ga je doen met je vijver als afwerking / waterdichting
polyester of folie ?


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.