The Pond Library

Vraag en Antwoord

Bijna af, hoe met d...
 
Notifications
Clear all
Bijna af, hoe met de reiger?

8 Posts
4 Users
0 Reactions
4,240 Views
hendrik
(@hendrik)
Eminent Member
Joined: 25 years ago
Posts: 22
Topic starter  

Beste vrienden,
in bijlage een foto van mijn vijver die pakweg 90% klaar is. De vijver zelf loopt als sinds maart op de pomp en filter en de waterkwaliteit is prima.

Nu wil ik er (uiteraard) vis in stoppen maar weet niet goed hoe de reiger buiten te houden. Mijn hof is aan alle kanten bereikbaar, dus een draad boven de vijver heeft geen zin.

De scarecrow kan ik niet aansluiten (geen wateraansluiting) dus zal het wellicht met draadjes rond de vijver moeten gebeuren. Maar hoe en waar moeten die precies komen?

Is er iemand met een gelijkaardige opbouw die me een oplossing kan bieden?

Bijgevoegde bestanden


   
Quote
padde
(@padde)
Reputable Member
Joined: 17 years ago
Posts: 310
 

schrikdraad is toch ongeveer de beste oplossing die er is, ook is er de pond guard van velda. Deze flitst met een fel licht en maakt het geluid van een roofvogel. heb er al goede reacties over gehoord.

hoop dat je er wat aan hebt.

grtz


   
ReplyQuote
Jemaintiendrai
(@jemaintiendrai)
Eminent Member
Joined: 15 years ago
Posts: 17
 

Moi,

Ikheb eens bij tuinland een flitser gezien die werkte op een bewegings melder.
Het mooie van dat ding was dat het ook het geluid van een roofvogel kon laten horen, heel scarry!!
Ik vond hem wel wat duur, ik meen 139 pleuries. Daarom heb ik hem niet gekocht. Mijn curator waarmee ik ook ben getrouwd vond hem TE duur. Maar als je een alternatief zoekt voor draden dan is dit wat.

Ik heb het nog even naggezocht en het is een Pond guard van velda

Su6


   
ReplyQuote
hendrik
(@hendrik)
Eminent Member
Joined: 25 years ago
Posts: 22
Topic starter  

Beide bedankt voor jullie bericht. Had al van de guard gehoord, maar volgens dit draadje is het geen zekerheid voor succes: http://www.groeninfo.com/forum/vijver_en_vissen_forum/32002-pond_guard_van_velda.html

Ik denk aan de schrikdraad maar vind die losse (en dikke) draden rond de vijver niet echt mooi. Maar de vijver laten leegeten is uiteraard ook geen alternatief.

Mochten er nog ervaringen van leden zijn, dan hoor ik ze graag!


   
ReplyQuote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Hier staat er stroomdraad rondom de vijver, nadat een kat mijn Shiro Utsuri gepikt had. Nog nooit geen kat bij de vijver gezien nadien. Het is misschien niet altijd mooi, maar ja, koi kopen om de katten en reigers te voeren gaat me nou net te ver.

Hokie


   
ReplyQuote
padde
(@padde)
Reputable Member
Joined: 17 years ago
Posts: 310
 

hallo,

je hebt hier een keus, of het ziet er mooi uit, of het is goed beveiligd, stroomdraad ziet er misschien niet mooi uit, maar werkt het best. niets doen ziet er het best uit. maar waarschijnlijk kan je dan (zoals hokie al zei) vissen kopen om de dieren te voeren... een oplossing met beide voordelen is moeilijk te vinden denk ik...

grtz


   
ReplyQuote
hendrik
(@hendrik)
Eminent Member
Joined: 25 years ago
Posts: 22
Topic starter  

Bedankt voor de reacties. Ik heb me ondertussen al neergelegd (enkel nog figuurlijk) bij de draden rondom. Maar mijn bedoeling van deze post is te weten komen waar en hoe de draden best komen. Heb me laten wijsmaken dat de draden quasi op de rand van de vijver moeten, omdat meneer Reiger anders op de binnenkant terechtkan.

Maar op welke hoogte en hoe te bevestigen? Of een standaard "out of the box" oplossing? Mochten jullie foto's kunnen posten van jullie oplossingen zou dat super zijn...

Alvast bedankt!


   
ReplyQuote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Bij het stroomdraad worden kunststof houders meegeleverd. Die steek je in de grond en de draad voer je door de ogen in de houders. Aansluiten, stekker erin en klaar ben je voor de reiger/kat.

Hokie


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.