The Pond Library

Vraag en Antwoord

Winds 5000 Sacem po...
 
Notifications
Clear all




Winds 5000 Sacem pomp

6 Posts
6 Users
0 Reactions
4,075 Views
Snookie
(@snookie)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Tot mijn verbazing merkte ik dat mijn vijverpomp (zie titel) niet meer werkte, er komt uit de darm na de buitenfilter geen druppel meer uit. Heb de pomp opengesmeten voor zover ik kon.
De pomp die een magneet doet draaien rond de as werkt.
Dus daar geen probleem. Maar de kunststoffen gedeelte's die voor de verankering zorgt om de schoepen te doen draaien zijn afgesleten/afgebroken. Heeft iemand ook deze spijtige ervaring opgedaan? Heb de pomp gekocht in de Makro België. Het is de eerste keer maar ook de laatste keer. Makro zal geen wisselstukken bezitten van de Italiaanse pomp. Zal pomp weken kwijt zijn als het geen maanden zal worden. Wie kan mij een goed merk aanbevelen? Het is voor een vijver van 6000 liter en met een buitenfilter. Alvast dank voor het lezen van dit bericht en voor de feedback.

Snookie


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Beste,

Ik kan u alleen maar aanbevelen om uw vijverproducten te kopen in gespecialiseerde vijvercentra. Goede vijvercentra bieden u gekende kwaliteitsproducten aan inclusief garantie, kennis en service.


   
ReplyQuote
Willy Rene
(@willy-rene)
Active Member
Joined: 22 years ago
Posts: 7
 

Hi

De pompen in Makro zijn waarschijnlijk wel vrij goedkoop maar ...
Ik heb er zelf ooit één gekocht, maar later vervangen door een Oase pomp. Deze draait nu 6 jaar onophoudelijk en is éénmaal in herstelling binnengeweest. Dit werd vlot en volgens afspraak afgehandeld. Onderdelen bleken vlot beschikbaar
Onlangs heb ik een nieuwe aangeschaft voor mijn skimmer en heb weer voor Oase geopteerd.

Groeten
Willy Rene


   
ReplyQuote
4919anonymous
(@Unregistered)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 1
 

het beste dat u kan doen is een duitse pomp kopen. reden deze zijn de beste en de wisselstukken heb je de volgende dag al ter beschikking(op normale werkdagen natuurlijk)
pompen die goedkoop zijn zijn op termijn steeds een duurkoop. Reden: deze pompen draaien over het algemeen dag en nacht en dan moet je wel eens op het verbruik van deze letten.


   
ReplyQuote
marcvb
(@marcvb)
Estimable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 106
 

Ik heb ook twee pompen van oase die al jarenlang dag en nacht draaien en dit zonder enig probleem
Een aquamax 10000 en een aquamax 3500 zeer tevreden over.
Vroeger ook goedkopere pompjes gekocht,en deze kun je na een jaar in de vuilbak smijten.

Groeten Marc


   
ReplyQuote
't voschke
(@t-voschke)
Eminent Member
Joined: 22 years ago
Posts: 31
 

ik heb ook diverse pompen van sacem gehad deze hadden het zelfde probleem. nu ben ik volledig over gestapt op mesner. deze lopen ondertussen ook alweer een tijdje en heb er geen problemen mee gehad tot nu toe, ik heb nu een m 15000 en diverse s2000 en s3000 en s4000 lopen.


   
ReplyQuote



The Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.