The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Wijziging filterlijn

 

(@sebastien)
Eminent Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 24
Topic starter  

Hallo,

Ik ben van plan om mijn filterlijn te wijzigen. De huidige situatie vind je in mijn handtekening.
Ik heb een schets bijgevoegd van hoe het zou moeten worden. Mijn huidige situatie is die zonder de bak met borstels.
Aangezien de honinggraat in de eerste kamer niet genoeg vuil tegenhoud hebben we overwogen om een extra bak met borstels voor de 3 kamerfilter te plaatsen. We zouden dan de 3 kamerfilter volstoppen met japanse matten. Dit leek ons de goedkoopste oplossing, omdat een zeef net iets teveel kost (rest van de tuin wordt momenteel heraangelegd ;)).

Mijn vraag nu: zal deze pompgevoegde opstelling werken? Ik heb al wat raad gekregen van Tommeke via msn, maar ik vraag het hier nog es om zeker te zijn ;). Mijn grootste vraag is eigenlijk of 1. de pomp dit zal aankunnen (ik veronderstel van wel, is 14000L pomp) en 2. zal er niets overlopen?

Ik weet dat ik de ingang van de 3-kamer filter zal moeten vergroten (die is momenteel de grote van zo'n zwarte geribbelde flexibel (2,5cm? kan dit?) om het water uit zichzelf van de bak naar de 3-kamer te doen lopen.

Alvast bedankt!

Mvg,
Sebastien

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@berts)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 211
 

Als ik jou was zou ik nog een zeef tussen de uv-lamp en de borstels zetten, dat scheelt je heel wat schoonmaken ...... het kost wat, maar je hebt er ook veel plezier van.
Ik heb vorig jaar een estrosieve van 35cm breed gekocht en heb er elke dag plezier van want dat schoonmaken van die borstels werd ik niet erg vrolijk van.

groetjes bert


   
BeantwoordenCiteren
(@sebastien)
Eminent Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 24
Topic starter  

Ik was van plan om een CompactSieve te kopen met de tijd, maar de koi handelaar uit onze buurt raadde dit af. Hij vertelde me dat ik evenveel werk zou hebben met het kuisen van die zeef, als met borstels/honinggraat. Hij raadde me daarom de ultrasieve aan (maar die komt al helemaal m'n budget te boven). Die is trouwens beter voor gravity opstellingen lijkt me?
Daarom deze voorlopige oplossing. Volgens mij zal het vuil toch al wat beter tegengehouden moeten worden, neen?


   
BeantwoordenCiteren
(@mark10ar)
Eminent Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 24
 

ik heb twee filterlijnen. De lijn die jaarrond aanstaat is exact hetzelfde als je schets, behalve dan dat ik een compactsieve heb in plaats van een borstelfilter. De compactsieve was niet zo kostbaar (€ 200 geloof ik) en voldoet echt fantastisch. Die borstels zullen het vuil ook wel tegenhouden maar het schoonmaken is zo'n pokkekarwei dat je in de herfst al denkt...had ik maar een sieve gekocht.


   
BeantwoordenCiteren
(@sebastien)
Eminent Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 24
Topic starter  

en moet je die compactsieve veel kuisen? Of valt dat gerust mee?
Welke pomp hangt eraan? Vijvergrootte?


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.