The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Welk filtersysteem

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,827 Bekeken
(@johantv)
Estimable Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 101
Topic starter  

Ik overweeg binnenkort een koi-vijver aan te leggen van ca. 7000-8000 liter. Vanuit vijverspecialisten (koi) krijg ik diverse informatie over het te gebruiken filtersystemen. Vrijwel alle specialisten geven aan dat de door de leveranciers verstrekte m3 niet kloppen. Ik wil vanzelfsprekend voldoende filtercapaciteit hebben maar ook waken voor de aanschaf van een megafilter (en bijbehorende hoge prijs). Hiernaast koop ik bij voorkeur een compact systeem.

Welke koi-vijverbezitters met ca. 7-10 m3 inhoud kunnen hun ervaringen met filtersysteem met mij delen.

Met vriendelijke groet

Johan


   
Citeren
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 136
 

Hallo, voor dergelijk vijver zou ik (= persoonlijk dus) denken aan iets in de stijl van een Edouna 3kamer, voorafgegaan door een Sarabi-vortex en voorzien van een aquamax3500. Of natuurlijk een aanverwante setup van een ander merk als de kwaliteit ok is.

Deze filters kosten inderdaad gauw een pak geld, maar als je louter optelt wat filtervulling + alle kranen + polyester en glasvezel kost, dan kom je zowiezo al gauw aan een erg hoog bedrag.

Blijft natuurlijk duur 🙂


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.