The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Welk filtersysteem

2 Posts
2 Users
0 Likes
1,957 Views
johantv
(@johantv)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 99
Topic starter  

Ik overweeg binnenkort een koi-vijver aan te leggen van ca. 7000-8000 liter. Vanuit vijverspecialisten (koi) krijg ik diverse informatie over het te gebruiken filtersystemen. Vrijwel alle specialisten geven aan dat de door de leveranciers verstrekte m3 niet kloppen. Ik wil vanzelfsprekend voldoende filtercapaciteit hebben maar ook waken voor de aanschaf van een megafilter (en bijbehorende hoge prijs). Hiernaast koop ik bij voorkeur een compact systeem.

Welke koi-vijverbezitters met ca. 7-10 m3 inhoud kunnen hun ervaringen met filtersysteem met mij delen.

Met vriendelijke groet

Johan


   
Quote
Herm
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 136
 

Hallo, voor dergelijk vijver zou ik (= persoonlijk dus) denken aan iets in de stijl van een Edouna 3kamer, voorafgegaan door een Sarabi-vortex en voorzien van een aquamax3500. Of natuurlijk een aanverwante setup van een ander merk als de kwaliteit ok is.

Deze filters kosten inderdaad gauw een pak geld, maar als je louter optelt wat filtervulling + alle kranen + polyester en glasvezel kost, dan kom je zowiezo al gauw aan een erg hoog bedrag.

Blijft natuurlijk duur 🙂


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.